Γενική

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων σήμερα στην Ξάνθη

Η Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με τη Νομαρχία Ξάνθης, το Δήμο Ξάνθης και τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, διοργανώνουν έκθεση, με τίτλο «Η Γελοιογραφία στην Ευρώπη των 27» στην πόλη μας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 20.30, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π», από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριο Σιούφα.
Η έκθεση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού το είδος αυτής της τέχνης ίσως είναι το μοναδικό που αποτυπώνει, με αμεσότητα και γνησιότητα την πολιτική καθημερινότητα.
Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά 91 γελοιογράφοι από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (34 από την Ελλάδα και 57 από την υπόλοιπη Ευρώπη), από τους οποίους ο καθένας έχει συνεισφέρει έως και τρεις πρόσφατες γελοιογραφίες του. Θέματα της επικαιρότητας, αλλά και ζητήματα διαρκούς ενδιαφέροντος, σκίτσα διεθνών προσωπικοτήτων αποτελούν την πηγή έμπνευσης και έχουν κεντρίσει την πένα και το πνεύμα των Ευρωπαίων σκιτσογράφων.
Τα σχόλιά τους ποικίλα, αποτυπώνουν ανάγλυφα σύγχρονους προβληματισμούς και ρίχνουν μία κριτική ματιά στα τρέχοντα παγκόσμια γεγονότα. Κάθε γελοιογράφος, με τη δική του σφραγίδα και το δικό του ύφος, θίγει ζητήματα που απασχολούν τον ίδιο και τις κοινωνίες μας.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 6 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2009.
Ώρες επισκέψεως για το κοινό: Δευτέρα μέχρι Σάββατο 10:00- 14:00 και 18:00- 21:00.

Σχετικά Άρθρα