Γενική

Αγώνας για την απόκρουση

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστική, μαχητική απάντηση «στα σχέδια της Ε.Ε., του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων με την μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 17 Μάρτη. Ακόμη, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να έχει επιτυχία η απεργία στις 2 Απρίλη και οι απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση ενώ αναφέρονται στις δυσάρεστες εξελίξεις που περιμένουν την εργατική τάξη:
«Έχει διαφανεί ξεκάθαρα ότι με την αναμενόμενη στις 26 του Μάρτη απόφαση ευρωδικαστήριου, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη συναίνεση και της κυβέρνησης της χώρας μας, σχεδιάζει να ανεβάσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο. Ταυτόχρονα σχεδιάζει να αλλάξει το χαρακτήρα της κύριας δημοσιοϋπαλληλικής σύνταξης και να τη μετατρέψει σε ανταποδοτική, επαγγελματικού ταμείου δηλ. αβέβαιη και ανασφαλή σύνταξη.
Η θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για συνταξιοδότηση των γυναικών στα 55 χρόνια ηλικίας, δηλαδή κατά 5 χρόνια νωρίτερα από τους άνδρες, αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της ανισοτιμίας που βιώνει διαχρονικά η γυναίκα, μέσα σ’ αυτό το εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Όσο για τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της Ε.Ε. και για την κύρια σύνταξη, είναι μια μεθόδευση που εντάσσεται στις γενικότερες αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις του κεφαλαίου για την κατάργηση του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση.
Καταγγέλλουμε όλες αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης. Καταγγέλλουμε τους αντιασφαλιστικούς νόμους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Έχουν βαριές ευθύνες οι ηγεσίες τις ΓΣΕΕ και τις ΑΔΕΔΥ, γιατί μέσα από τους διαβόητους κοινωνικούς διαλόγους συναίνεσαν στις αντεργατικές αντιασφαλιστικές ανατροπές που οδηγούν σε ανατροπές των ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Σχετικά Άρθρα