Γενική

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα στο Νομό Ξάνθης

Δευτέρα, 02/03 09:00 Δημοτικά διαμερίσματα Δήμου Τοπείρου

Στα δημοτικά διαμερίσματα Γαλάνης, Ολβίου, Αβάτου, Ερασμίου και Μαγγάνων, μετά την παρέλαση των καρναβαλιστών, προσφέρεται παραδοσιακή φασολάδα μαγειρεμένη σε τεράστια καζάνια από τις γυναίκες των οικισμών και χειροποίητη λαγάνα ψημένη σε παραδοσιακούς υπαίθριους φούρνους. Ακολουθεί σε υπαίθριους χώρους γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και διοργανώνονται διαγωνισμοί καλύτερου χαρταετού.

Δευτέρα, 02/03 11:00 Δήμος Αβδήρων

Με γεύσεις, χρώματα και ακούσματα της παράδοσης, σας καλούμε να γιορτάσουμε το ξεκίνημα της Σαρακοστής στο Δήμο Αβδήρων. Στα Άβδηρα, στην κεντρική πλατεία του χωριού, θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε και να απολαύσετε την πατροπαράδοτη φασολάδα, με την συνοδεία της «Καθαροδευτεριάτικης» λαγάνας και άλλων νηστίσιμων εδεσμάτων και να διασκεδάσετε με ένα αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι.

Δευτέρα, 02/03 11:00 Πλατεία Κιμμερίων Δήμου Ξάνθης

Στην Κεντρική Πλατεία των Κιμμερίων σας περιμένουμε με φασολάδα, λαγάνα, ζωντανή μουσική και παραδοσιακά εδέσματα. Διοργάνωση: Εκπολιτιστικός και μορφωτικός σύλλογος ελλήνων Ρομ Κιμμερίων Ξάνθης.

Δευτέρα, 02/03 11:30 Δημοτικό διαμέρισμα Πολυσίτου Δήμου Βιστονίδας

Στον Πολύσιτο του Δήμου Βιστονίδας, κατά την διάρκεια της παρέλασης, θα ζωντανέψουν παραδοσιακά έθιμα «γάμοι», «μουντζούρηδες», κ.α. και θα παρουσιαστούν σατιρικά θέματα. Μετά το τέλος της παρέλασης το κοινό θα μπορεί να απολαύσει τα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα που θα προσφέρονται στα στέκια των Θρακιωτών, Ποντίων, Σαρακατσάνων και Μικρασιατών με ανάλογη μουσική.

Δευτέρα, 02/03 13:00 Κεντρική Πλατεία Δήμου Σταυρούπολης

Αρτήσιμοι μεζέδες, πολύ κέφι και χορός, άφθονο κρασί θα συνοδεύσουν το έθιμο της Καμήλας στην κεντρική πλατεία Σταυρούπολης. Ο Δήμος Σταυρούπολης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νόστο», σας προσκαλούν να παραβρεθείτε και να γιορτάσετε την είσοδο του Τριωδίου με τους «Μουντζούρηδες» και τους «Μπαρμπαγιάννηδες».

Σχετικά Άρθρα