Γενική

Β. Τσολακίδης: «Προστατέψτε τα περιουσιακά στοιχεία των συνδημοτών»

Το ακίνητο της ΣΕΒΑΘ μονοπώλησε την συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- Κόντρα δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης

Με 28 εντός ημερησίας θέματα και 3 εκτός συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βιστονίδας την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00. Ο Δήμαρχος Βιστονίδας Νικόλαος Ζλάτκος ενημέρωσε το Σώμα ότι έγινε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει ο Δήμος Βιστονίδας την επάρκεια για το ISO 9001 τονίζοντας ότι οι Δήμοι οι οποίοι δεν διαθέτουν αυτήν την επάρκεια δεν θα μπορούν να υποβάλουν προγράμματα προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και κατά συνέπεια δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έργα.
Στην παρέμβασή του ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Γιώργος Παραστατίδης ανέφερε ότι είναι κάτι θετικό και άσκησε δριμύτατη κριτική για το θέμα του ακινήτου της ΣΕΒΑΘ και την εν γένει αδράνεια της Δημοτικής Αρχής και την έλλειψη πρωτοβουλίας δεδομένου, ότι κινδυνεύει να χαθεί από τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου σε περίπτωση που πουληθεί, αναφερόμενος στην προ διμήνου ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών σχετικά με το θέμα. Στην συνέχεια ρώτησε την δημοτική αρχή για το τι προτίθεται να κάνει για να προστατεύσει περιουσιακά στοιχεία των συνδημοτών.
Σε απάντηση επί του ερωτήματος ο Δήμαρχος κ. Νίκος Ζλάτκος ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση το ISO με το ακίνητο της ΣΕΒΑΘ.
Υποστηρίζοντας την θέση του ο κ. Ζλάτκος ανέφερε ότι το ερευνούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με την Νομική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και θα σταλούν οι ανάλογες επιστολές διότι μέρος του ακινήτου της ΣΕΒΑΘ υπόκειται στον νόμο περί χρησικτησίας μετά την παρέλευση εικοσαετίας και είπε σχετικά: «Σίγουρα στόχος μας είναι η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου».
Στην παρέμβαση του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πασχαλίδης τόνισε ότι ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει τα περιουσιακά στοιχεία που του ανήκουν. Υποστήριξε δε την θέση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βασίλη Τσολακίδη ο οποίος είπε ότι έξω από την νομική διαδικασία θα πρέπει να γίνει εμφανής η πρόθεση του Δήμου για την διεκδίκηση του ακινήτου- φιλέτου.
Στην παρέμβασή του ο κ. Γουλινάκης ανέφερε ότι: «Τα καταπατημένα της ΣΕΒΑΘ μπορούμε να τα διεκδικήσουμε».
Από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους εκφράστηκε ανησυχία ότι η Αγροτική Τράπεζα θα πουλήσει το ακίνητο ως έχει και είναι επιτακτική η ανάγκη της παρέμβασης του Δήμου.
Στην δευτερολογία του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βασίλης Τσολακίδης ανέφερε: «Λυπάμαι κύριε Δήμαρχε αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν αντιλαμβάνεσθε τι γίνεται στον περίγυρο σας. Προσέξτε γιατί είστε ο υπεύθυνος και υπόλογος αν δεν προστατεύσετε τα περιουσιακά στοιχεία των συνδημοτών μας. Τα μηνύματα τα πήρατε, βελτιωθείτε. Μας μιλάτε για το ISO την στιγμή που κινδυνεύουν να χαθούν περιουσιακά στοιχεία του Δήμου».
Στην συνέχεια ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζήτησε από τον Δήμαρχο να απολογηθεί γιατί δεν έκανε χρήση των υπολοίπων του Γ ΚΠΣ.
Ο Δήμαρχος σε απάντηση του ανέφερε: «Τα έργα αξίας 2.800.000 ευρώ μιλούν από μόνα τους» για να δεχτεί την κριτική από την αντιπολίτευση ότι την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ την έχουν κάνει όλοι οι Δήμοι της Χώρας.
Κατά την εισήγηση από τον Δήμαρχο Νίκο Ζλάτκο του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ο κ. Παραστατίδης και σύσσωμη η αντιπολίτευση καυτηρίασαν το γεγονός ότι ο δήμαρχος προτίθεται να στείλει την μελέτη σε Τεχνικά Γραφεία εκτός Νομού αντί να χρησιμοποιήσει τους επιστήμονες που διαθέτει ο Δήμος και ο κ. Παραστατίδης ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να δεσμευθεί ότι η μελέτη δεν θα βγει εκτός Δήμου. Για να δοθεί, τελικά από την δημοτική αρχή, πολιτική και όχι ξεκάθαρη δέσμευση.

Σχετικά Άρθρα