Γενική

Αυτοπροστατευτείτε για να συνεχίσετε να διασκεδάζετε

Έκτακτα μέτρα Τροχαίας Ξάνθης το τελευταίο τριήμερο των ΘΛΕ και συμβουλές στους οδηγούς


Εν όψει των Θρακικών Λαογραφικών εορτών που κορυφώνονται την 1 η Μαρτίου, με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, αλλά και της Καθαράς Δευτέρας και λόγω του ότι αναμένεται μεγάλη κίνηση οχημάτων, στο εθνικό- επαρχιακό και λοιπό οδικό δίκτυο του Νομού μας, η Τροχαία γνωρίζει στους φίλους οδηγούς, ότι προγραμματίσθηκαν και θα ληφθούν έκτακτα μέτρα τροχαίας, καθ όλη την εβδομάδα που διανύουμε και ιδιαίτερα το τριήμερο 28.02.2009, 01 και 02.03.2009 και τους δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές, ζητώντας ταυτόχρονα την ευαισθητοποίησή τους στη μάχη για την πρόληψη των ατυχημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας, αλλά και της προστασίας των αυτοκινήτων τους.
Υπενθυμίζει για πολλοστή φορά ότι τα ατυχήματα και οι θάνατοι αυξάνουν τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές και συμβουλεύει:
Όταν πίνουμε επιδιώκουμε την ευθυμία και όχι την δυστυχία.
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι πάντα επικίνδυνη.
Μην οδηγείτε επιθετικά.
Μην χρησιμοποιείτε το κινητό τηλέφωνο όταν οδηγείτε. Αποσπάται η προσοχή σας και αυτό σε κάποιο απρόοπτο συμβάν είναι πολύ επικίνδυνο.
Να φοράτε πάντα την ζώνη ασφαλείας και το κράνος οι δικυκλιστές.
Γενικά να σέβεστε την υπάρχουσα σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Μην αφήνετε δεύτερα κλειδιά και έγγραφα μέσα στο αυτοκίνητο.
Όταν κατεβαίνετε, έστω και για λίγο από το αυτοκίνητό σας, να σβήνετε τη μηχανή, να βγάζετε το κλειδί και να κλειδώνετε.
Μην έχετε μαζί με τα κλειδιά του αυτοκινήτου και τα κλειδιά του σπιτιού σας. Αν σας κλέψουν το αυτοκίνητο, να μην σας κλέψουν και το σπίτι.
Μην αφήνετε μέσα τσάντες, φακέλους, ρούχα κ.λ.π. Θα σας σπάσουν το τζάμι και θα σας κλέψουν.
Πάρετε μαζί σας το κασετόφωνο ή την πρόσοψή του. Αν είναι αξίας θα σας το πάρουν και θα σας κάνουν ζημιά στο αυτοκίνητο.
Ειδοποιείστε αμέσως την Αστυνομία και καταγγείλετε την κλοπή δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας, τον αριθμό πλαισίου και κινητήρα και περιγράφοντας τα πράγματα που έχει μέσα.

Σχετικά Άρθρα