Γενική

«Η πραγματική καρδιά της Ελλάδος χτυπάει στην περιφέρεια»

Μαθητές του Γυμνασίου Σμίνθης επισκέφθηκαν την Βουλή των Ελλήνων και συνομίλησαν με τον Πρόεδρο Δ. Σιούφα

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας δέχθηκε στο χώρο του Κοινοβουλίου το Σωματείο Συνταξιούχων του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου Αθηνών- Πειραιώς (Η.Σ.Α.Π) σε κοινή επίσκεψη με το Γυμνάσιο Σμίνθης από την περιοχή της Ξάνθης, το οποίο φιλοξενείται και ξεναγείται στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Σωματείου.
Ο Πρόεδρος του Σώματος, κατά την υποδοχή των επισκεπτών που συνοδεύονταν από τον πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή Λουκά Αποστολίδη, στην Αίθουσα της Ολομέλειας ανέφερε τα εξής:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκεστε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων. Πρώτα- πρώτα τα παιδιά από το Γυμνάσιο της Σμίνθης, από την Ξάνθη μαζί με τους εκπροσώπους των συνταξιοδοτικών οργανώσεων του ΗΣΑΠ συνοδεία του πρώην υπουργού και συναδέλφου μου, Λουκά Αποστολίδη. Είναι πάντοτε πολύ μεγάλη χαρά να βρίσκεται κανείς με νέα παιδιά και χαίρομαι γιατί το Γυμνάσιό σας, με την απόφαση του γυμνασιάρχη σας και των γονιών σας έχει μπει σ αυτό το πρόγραμμα επισκέψεων και στη Βουλή των Ελλήνων. Είναι ένα πρόγραμμα που φέρνει περίπου 65.000 παιδιά στη Βουλή ετησίως και κάθε χρόνο ο αριθμός αυτός μεγαλώνει.
Το ότι επισκέπτεστε τη Βουλή έχει δύο σκοπούς: ο ένας είναι για να γνωρίσετε από κοντά τι ακριβώς κάνουν οι 300 Αντιπρόσωποι του Ελληνικού λαού στην Εθνική Αντιπροσωπεία, οι βουλευτές. Αυτούς που όλοι εσείς, οι γονείς σας εκλέγουν στις βουλευτικές εκλογές και τους στέλνουν στην Εθνική Αντιπροσωπεία για να τους εκπροσωπούν σε όλα τα θέματα που αφορούν το δημόσιο βίο της πατρίδας μας.
Οι ευχές μου είναι να έχετε καλή πρόοδο, αλλά η πιο θερμή μου ευχή είναι να είστε καλότυχα.
Συγχαίρω με αυτή την ευκαιρία το Σύλλογο των Συνταξιούχων του ΗΣΑΠ για το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει αυτό το σημαντικό Μουσείο των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, που πιστεύω ότι, βλέποντάς το από κοντά διαπιστώνετε τι ακριβώς έγινε στο χώρο των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων τα 140 χρόνια που υπάρχει αυτό το μέσο κίνησης των πολιτών εδώ, στην Αθήνα. Είναι μια θαυμάσια εμπειρία. Εγώ δεν είχα την ευκαιρία, αλλά τώρα, μετά την πρόσκληση που δέχθηκα θα το επισκεφθώ για να δω κι εγώ το Μουσείο, που πραγματικά μας γυρίζει στο πρώτο ξεκίνημα των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων στην Αθήνα.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι σύλλογοι των μέσων κίνησης στην Αθήνα έχουν κάνει αυτή την αδελφοποίηση και με την περιοχή και το δημοτικό διαμέρισμα από το οποίο κατάγεστε, τη Σμίνθη, αλλά και με το σχολείο σας. Οι ωριμότεροι στην ηλικία μαζί με τα νέα παιδιά- τους αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας- μπορούν να έχουν μία επαφή και μια τέτοια συγκινητική, θα έλεγα, σχέση. Ταυτόχρονα το ότι σας φιλοξενούν εδώ είναι άξιο κάθε επαίνου.
Θέλω να συγχαρώ τις οργανώσεις για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που φέρνουν κοντά το κέντρο, που είναι η Αθήνα με την ελληνική περιφέρεια στην οποία πραγματικά χτυπά η καρδιά της Ελλάδας και όχι εδώ στην Αθήνα, όπως πιστεύουν πάρα πολλοί. Το λέω ο ίδιος και ως βουλευτής της περιφέρειας, ο οποίος εκλέγομαι στην Καρδίτσα, την κεντρική Ελλάδα. Η καρδιά της Ελλάδας, η πραγματική, χτυπάει στην περιφέρεια».

Σχετικά Άρθρα