Γενική

Απολογισμός ενός έτους του Σωματείου Καφέ Μπαρ και Κέντρων Διασκέδασης

Έντονη δραστηριότητα σε όλα τα επίπεδα

Σε άτυπο απολογισμό προχώρησε το Δ.Σ. του Σωματείου Καφέ Μπαρ και Κέντρων Διασκέδασης την Παρασκευή το βράδυ με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Πασσαλής τόνισε: «Με αφορμή δημοσιεύματα που διαβάσαμε στον τοπικό τύπο, θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά και σε ότι αφοράει τα καταστήματά μας και τις δράσεις που αναπτύξαμε τον τελευταίο χρόνο. Αισίως κλείσαμε σχεδόν ένα χρόνο δράσης λειτουργίας. Ο σκοπός ίδρυσης του Σωματείου μας ήταν να αντιμετωπίσουμε συλλογικά κάποια προβλήματα. Στην αρχή ήταν δύσκολο επειδή οι επαγγελματίες δεν είχαν προηγούμενη συνδικαλιστική εμπειρία. Έπρεπε να τους προσεγγίζουμε ξεχωριστά και παράλληλα να βρούμε απαντήσεις στα προβλήματα μέσα από την συλλογικότητα. Προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε δράσεις και να δείξουμε τον αλληλοσεβασμό και την κατανόηση μεταξύ των συναδέλφων για να εξαλείψουμε φαινόμενα του παρελθόντος που είχαν δυσάρεστα αποτελέσματα για μας. Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται. Στον έναν χρόνο προωθήσαμε προσπάθειες οι οποίες είχαν να κάνουν με τις αρχές και τους φορείς οι οποίες μπλέκονται με τα δικά μας καταστήματα. Όπως, επαφές με τον Δήμο Ξάνθης που είχε σαν αποτέλεσμα να παρθούν άδειες μουσικών οργάνων για τρία χρόνια που μας ταλαιπωρούσε επί σειρά ετών. Λόγω της γραφειοκρατίας δεχόμασταν μηνύσεις από την Αστυνομία επειδή δεν ήμασταν έτοιμοι και φυσικά χωρίς να φταίμε. Είχαμε προβλήματα και με το Νοσοκομείο της Ξάνθης γιατί καθυστερούσαν οι υγειονομικές εξετάσεις που ήταν απαραίτητες για την έκδοση των βιβλιαρίων υγείας. Αυτό λύθηκε εν μέρει. Συνεχίζουμε να έχουμε επαφές και θα λυθεί. Ενημερώσαμε την Αστυνομική Διεύθυνση για αριθμό προβλημάτων χωρίς όμως να είμαστε εμείς υπεύθυνοι σε θέματα έκδοσης αδειών μουσικών οργάνων και βιβλιαρίων νοσηλείας. Ως Δ.Σ. παραβρεθήκαμε σε πολλά δικαστήρια συναδέλφων τους υποστηρίξαμε όπως π.χ. με τα αναδρομικά της Εταιρείας Πνευματικών δικαιωμάτων «Απόλλων» που καταφέραμε στο σύνολο των συναδέλφων μας να πετύχουμε το καλύτερο.
Επίσης συμμετείχαμε σε διάφορες συσκέψεις στο Επιμελητήριο της πόλης μας ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας ευελπιστώντας στο μέλλον για το καλύτερο.
Επίσης είμαστε αρωγοί στον αγώνα του Εμπορικού Συλλόγου σχετικά με την έλευση των Εμπορικών Κέντρων. Σαν Σωματείο είχαμε και κοινωνική δραστηριότητα, συμμετείχαμε στην εκστρατεία που έγινε για τα παιδικά χωριά SOS στην Κεντρική πλατεία όπου συνεισφέραμε και οικονομικά. Ενημερώνουμε τα μέλη μας για πάσης φύσης θέματα Νομικά και άλλα σε ότι αφοράει τις επιχειρήσεις μας. Κυρίως για φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις και μέσα από τα ΜΜΕ ενημερώνουμε τους καταναλωτές σε ότι τους αφοράει. Για το μέλλον του Σωματείου μας, έχουμε δύο εκπροσώπους εκλεγμένους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων όπου είναι και το δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό μας όργανο. Τον άλλον μήνα γίνονται εκλογές και θα συμμετέχουμε και εμείς. Σκοπός μας είναι να φέρουμε εδώ και σεμινάρια, ώστε να εκπαιδευτεί το προσωπικό μας σχετικά με τις νέες τάσεις όσον αφοράει την παροχή υπηρεσιών. Όσο μεγαλώνει ο ανταγωνισμός πρέπει να είμαστε μπροστά. Προσπαθούμε μέρα με την ημέρα να βελτιώσουμε την λειτουργία των οργάνων μας για το κοινό καλό όλων των επαγγελματιών του Σωματείου μας. Αυτή την στιγμή είναι στην επικαιρότητα το θέμα του 2% . Κάναμε πάρα πολλές κινήσεις και επαφές. Ζητήσαμε την στήριξη του επιμελητηρίου που την είχαμε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις. Πέρασε η πρότασή μας να σταλεί στην Πανελλήνια Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και από εκεί να βγει ένα αντίστοιχο ψήφισμα. Στα πλαίσια επίλυσης των προβλημάτων μας βρεθήκαμε με φορείς του Υπουργείου Εσωτερικών και με τον ίδιο τον Υπουργό τον κ. Παυλόπουλο. Η προσπάθεια για το 2% συνεχίζεται. Εργαζόμαστε μαζί με τους νομικούς του Σωματείου μας για να ενημερώσουμε σχετικά με τις αντιρρήσεις μας ή όχι την ΑΕΠΙ στα θέματα των Πνευματικών Δικαιωμάτων».
Σχετικά με τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές και με την είσοδο που κάποιοι καταστηματάρχες βάζουν κατά την διάρκεια του τριημέρου ο κ. Πασαλής ανέφερε ότι σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνται οι καταστηματάρχες να το πράξουν. Πέρα από κει όμως, είναι στο χέρι του καταναλωτή να κάνει έρευνα αγοράς και ο ίδιος μπορεί να αποφασίσει αν θα αφήσει τα χρήματά του στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Σχετικά Άρθρα