Γενική

«Λογοκρισία» και στο… Ξανθιώτικο καρναβάλι; Όχι βέβαια!!!

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε εναντίον του Δήμου Πατρέων ο ορθόδοξος ιεραποστολικός σύλλογος «Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός» διότι θεωρεί απαράδεκτη την κατασκευή άρματος και τη σάτιρα προς το πρόσωπο του μοναχού Εφραίμ.
Στην Ξάνθη δεν θα υπάρξει άρμα με το σχετικό θέμα θα παρελάσει όμως ο σύλλογος: «Οι «Ανεπρόκοποι ντυμένοι καλόγεροι Βατοπαιδινοί και Φλαμίγκο της Λίμνης Βιστονίδας που θα κυνηγούν τους καλόγερους «μπίζνεσμαν».
Για το θέμα αυτό βέβαια μετά και από την δημοσιοποίηση του θέματος του καρναβαλικού συλλόγου από την δική μας εφημερίδα την προηγούμενη Παρασκευή, έκανε σχετική παρέμβαση και ο Μητροπολίτης μας εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για την σάτιρα προς την εκκλησία και τον μοναχισμό. Ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ κ. Μανώλης Φανουράκης έκανε την επαφή των δύο πλευρών δήλωσε όμως στην εφημερίδα μας ότι το θέμα θα παρουσιαστεί κανονικά από τον καρναβαλικό σύλλογο χωρίς καμιά λογοκρισία επ αυτού.
(Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να γίνει ένα άρμα που να έχει την εξής επιγραφή: «Ο Δήμος Ξάνθης εκτιμά το ήθος και το έργο που έχει επιτελέσει ο ηγούμενος Εφραίμ Βατοπαιδινός στην Λίμνη Βιστονίδα»).

Σχετικά Άρθρα