Γενική

Τι έγραψαν οι εφημερίδες της Ξάνθης

Πολύ σωστή (και σοφή), η απόφαση του Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη να διαρρυθμίσει και οργανώσει έναν χώρο για ελεύθερο παρκάρισμα στο πρώην Γκαίρινγκ προκειμένου να στηρίξει και την αγορά, αλλά και τους πολίτες στο να κατεβαίνουνε στο κέντρο της πόλης και να ψωνίζουνε ή να πίνουν τον καφέ τους. Επειδή όμως δεν υπάρχει φύλακας, αν και σε συνεργασία με κάποια υπηρεσία Security θα πρέπει και η Νομαρχία να συμβάλει στον ίδιο στόχο, θα πρέπει όλοι εμείς σαν πολίτες, να περιφρουρήσουμε το χώρο. Αν βλέπουμε τίποτα ύποπτα άτομα, να ειδοποιούμε αμέσως την αστυνομία να παρέμβει.
Μαχητής

Πολλές φορές αυτοί που κα­τέχουν πολιτικές ή θεσμικές θέσεις, καλό θα είναι να απο­φεύγουν την πολυλογία, γιατί χωρίς να το καταλαβαίνουνε, αντί να κάνουν καλό με αυτά που λένε, στο τέλος αποδεικνύεται ότι φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Αυτό συνέβη με την προχθεσινή επιστολή του φίλου μου του Μιχάλη του Πουσπουρίκα, ο οποίος θέλοντας στην ουσία να καταφερθεί εναντίον του κόυ Πουλιού και της παράταξες του, εμμέσως πλην σαφώς, τα βάζει με όλο το δημοτικό συμβούλιο και με τον δήμαρχο Ξάνθης, γιατί δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό του δημοτικού ραδιοφώνου!!! Προσωπικά θα ήθελαν να συστήσω τον φίλο μου τον Μιχάλη Πουσπουρίκα, να είχε έναν διάλογο πρώτα με τον δήμαρχο, γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν του μεταφέρανε επακριβώς τον λόγο για τον οποίο το δημοτικό συμβούλιο έστειλε πίσω τον προϋπολογισμό του δημοτικού ραδιοφώνου για διόρθωση, χωρίς να τον ψηφίσει.
Αδέσμευτη

Σύσσωμη η ηγεσία της μειονότητας.. παραβρέθηκε στα εγκαίνια της τουρκικής τράπεζας ZIRAAT χθες στην Κομοτηνή πλην του κ. Μάντατζη, ο οποίος μάλλον δεν θα ήθελε να δώσει αφορμές… εξ αφορμής και του θέματος της πρόσκλησης! Πάντως …παντελής ήταν η απουσία της ελληνικής πολιτείας πλην κάποιων πρώην δημάρχων. Μετά απ’ αυτό που έγινε με την πρόσκληση ουδείς λόγος υπήρχε να παραστούν! Πάντως αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι προτού ανοίξει το μαγαζί άρχισαν τα παρατράγουδα! Να δούμε τι θ’ ακολουθήσει!!!
Εμπρός

Συνεχίζεται και σήμερα η κόντρα ανάμεσα στους «Πολίτες για την Αλλαγή» και τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Ραδιόφωνου Μιχάλη Πουσπουρίκα για δεύτερη συνεχή ημέρα, καθώς ο Αντιπρόεδρος Νομικού Προσώπου του Δήμου Ξάνθης πέρασε στην αντεπίθεση και εξέδωσε απάντηση στο όσο του καταλόγιζαν οι «Πολίτες για την Αλλαγή». Ο Μιχάλης Πουσπουρίκας βασιζόμε­νος πάντα στην Οικονομική Πολιτική που ακολουθείτε ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, υπεραμύνθηκε τις απόψεις του. βρίσκοντας όμως τοίχο μπροστά του καθώς όπως μαθαίνουμε τόσο η Δημοτική Σύμβουλος Μπέττη Πατσιδου, όσο και ο επικεφαλής του Συνδυασμού των Πολιτών για την Αλλαγή, εξετάζουν τα σημερινά στοιχεία και θα επανέλθουν στο θέμα.
Φωνή της Ξάνθης

Καμπανάκι του κινδύνου και μάλιστα έντονα κτύπησε ο νέος Διοικητής της Τράπεζας τηςΕλλάδος, ο Προβόπουλος. Συνέστησε αυστηρή λιτότητα και περικοπές, αν θέλουμε να μη δούμε τα χειρότερα να χτυπούν την πόρτα μας…. Και εγώ που τα έβαζα με τον Γκαργκάνα και τις εκθέσεις του.Τελικά και ο νέος Διοικητής στο ίδιο πνεύμα κινείται. Περικοπές και πάλι περικοπές ο μονόδρομος για να βγούμε από το αδιέξοδο….
Αγώνας

Θεωρώ εύλογη την αντίδραση και την δυσαρέσκεια που εξέφρασε η Ι. Μητρόπολη Ξάνθης για την φετινή θεματολογία του καρναβαλικού συλλόγου «ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ». Σε όλα υπάρχουν κάποια όρια, ακόμη και στην σάτιρα… Άλλο πράγμα η λογοκρισία και εντελώς διαφορετικό πράγμα η απαίτηση για σεβασμό στα Ιερά και’ Οσια στα οποία πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Σε μια εποχή που η ορθοδοξία βάλλεται πανταχόθεν (ακόμη και εκ των έσω) θεωρώ ανεπίτρεπτο να συμβάλλουμε κι εμείς, δίνοντας χαριστικές βολές έστω και υπ’ αυτήν την έννοια…
Θράκη

Σχετικά Άρθρα