Γενική

Κάνουν λόγο για σκάνδαλο

Ανάστατοι 44 πρώην εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ προσέφυγαν στην δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση

Μετά τους αλλεπάλληλους εμπαιγμούς από πλευράς ΣΕΒΑΘ οι 44 πρώην εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ προσέφυγαν στην δικαιοσύνη με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας ζητώντας την αποζημίωση τους. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Xanthi News, ορισμένοι από τους συναδέλφους τους πήραν την αποζημίωση εξ ολοκλήρου ενώ οι ίδιοι ταλαιπωρούνται και δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη.
Ο κ. Θανάσης Αράπης ένας εκ των πρώην εργαζομένων της ΣΕΒΑΘ που αποχώρησε με σύνταξη είπε: «Βρισκόμαστε στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης γιατί αυτοί που έχουν αποχωρήσει μέχρι τον Αύγουστο του 2008 από το 2006 δεν έχουν πάρει την πλήρη αποζημίωσή τους. Από τον Αύγουστο του 2008 και μετά, όπως ξέρετε η εταιρεία είναι στο καθεστώς εκκαθάρισης με τις ευλογίες της ΑΤΕ και δίνει όπου θέλει χρήματα και πάρα πολλοί συνάδελφοι έχουν πάρει το 100% της αποζημίωσης. Εμείς διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτό το πράγμα για πάρα πολλούς βασικούς λόγους.
Πρώτον η σημερινή Διοίκηση της ΑΤΕ υπό τον κ. Μηλιάκο ήταν αυτή που προσπάθησε το 1993 να κλείσει την ΣΕΒΑΘ. Αντιδράσαμε τότε με τις γνωστές κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι πήραν κάποια μέτρα που ήταν οικονομικά εις βάρος τους για να κρατήσουν την Εταιρεία. Μέσα σε αυτά τα μέτρα ήταν να υπάρξει μείωση του μισθού τους και μετά από μερικά χρόνια ήρθαν για βοήθεια της Εταιρείας στην αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου, να γίνεται κράτηση από τον μισθό των εργαζομένων περίπου 10%.
Παρόλα αυτά τα πράγματα που δώσαμε εμείς, έρχεται η σημερινή Διοίκηση να διαγράψει όλους τους κόπους που έγιναν επί δεκαετίες, να κλείσει μέσα σε τέσσερα χρόνια παραγωγικές κερδοφόρες μονάδες του εργοστασίου, να απολύσει εργαζομένους με μόρφωση και που προσέφερε, να κάνει διευθύντρια την κυρία Καλή η οποία είναι Γυμνασίου της Κύπρου, με εντολές των πάντων και να φτάσει να απολύει κόσμο στα 25 του χρόνια δουλειάς. Κανένας από μας δεν ήθελε να βγει στα 45 του στην σύνταξη. Η κυρία Καλή με τριάντα χρόνια υπηρεσίας συνεχίζει να εργάζεται και να απολύει όποιον θέλει και να δίνει αποζημίωση σε όποιον θέλει με τις ευλογίες βεβαίως της ΑΤΕ. Μετά από δικαστικούς αγώνες και αποφάσεις που μας δικαιώνουν να γυρίσει η Αγροτική σήμερα και να καταθέσει έφεση για να μη μας δώσει τις αποζημιώσεις που πρέπει. Το αιτιολογικό δεν το ξέρει κανένας. Εμείς υποθέτουμε είναι μέσα τα «τσιράκια» του Μηλιάκου.
Όποιος τους πάει κόντρα πρέπει να του κόψουν το κεφάλι, πρέπει να του κόψουν τα πόδια και πάει συνέχεια. Έχει τρομοκρατηθεί ο κόσμος. Φοβούνται πολλοί συνάδελφοι να τα πούνε. Έχουμε πάει σε πολιτικούς οι οποίοι δείχνουν ότι δεν το γνωρίζουν το θέμα αλλά δεν παίρνουν και θέση και μιλάμε για όλους τους πολιτικούς της Ξάνθης. Φτάσαμε σήμερα σε αυτό το σημείο να ενημερώνουμε τον τύπο με απόφαση να κάνουμε πανελλήνια γνωστό το θέμα. Θεωρούμε ότι είναι μεγάλο σκάνδαλο. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να το θάψει και να υποβαθμίσει το θέμα.
…Μακάρι, να βγει ένας οποιοσδήποτε της ΑΤΕ η οποία πήρε πίσω στο τριπλάσιο των δανείων που έδωσε στην ΣΕΒΑΘ και συνεχίζει να λέει ότι της χρωστάει, για να ξεπουλήσει και αυτά που έχουν μείνει με τις εντολές του Μηλιάκου. Βέβαια όλα αυτά τα θέματα έχουν ξεπεράσει τον λόγο του ηθικού κατά πάρα πολύ. Δεν σέβεται η ΑΤΕ με τόσες κερδοφορίες ούτε τα ζόρια που υπάρχουν σήμερα στην σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και κοιτάζουν να καλύψουν μονάχα τα τερτίπια τα δικά τους».

Σχετικά Άρθρα