Γενική

Για την προστασία της καλής φήμης του τόπου

Έλεγχοι αγοράς κατά την διάρκεια των ΘΛΕ κατόπιν εντολής του Νομάρχη

Στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου, με την κορύφωση των εκδηλώσεων των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, που για 44 ο έτος διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία από τον Δήμο Ξάνθης με την ευρεία συμμετοχή Συλλόγων και πολιτών, αναμένεται αθρόα προσέλευση επισκεπτών στον Νομό μας.
Στα πλαίσια του κοινού μας στόχου, της Νομαρχίας και των εμπλεκομένων φορέων, να συμβάλλουμε στην ομαλή ολοκλήρωση και των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών και στην άρτια από κάθε άποψη φιλοξενία των χιλιάδων επισκεπτών του Νομού μας, πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση και πρωτοβουλία του Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεωργίου Παυλίδη, σύσκεψη με την συμμετοχή του Αντιδημάρχου Ξάνθης κ. Λ. Κωνσταντινίδη, της Αστυνομικής Υποδ/ντριας κα. Πετροπούλου, του Δ/τη του Νοσοκομείου κ. Π. Πέτρου, του Αν. Δ/ντή της Α ΔΟΥ κ. Φαρμάκη, των αρμόδιων Αντινομαρχών, των Προϊσταμένων των Δ/νσεων Υγείας κ. Α. Νεάρχου, Κτηνιατρικής κ. Μ. Σάββα και Εμπορίου και Τουρισμού κ. Ι. Βακιάνη.
Η σύσκεψη αποσκοπούσε στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση πολιτών και επισκεπτών δια της ομαλής λειτουργία της αγοράς και ιδιαίτερα των καταστημάτων προσφοράς υπηρεσιών, στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην προστασία των καλών επαγγελματιών.
Αποφασίσθηκε, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες να προβούν στους απαραίτητους προληπτικούς αλλά και κατασταλτικούς αγορανομικούς και λοιπούς ελέγχους, πάντα κάτω από το πνεύμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τους συμπολίτες μας επαγγελματίες και εμπόρους.
Στο δεύτερο μέρος της σύσκεψης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία με τους Προέδρους, του Ε.Β.Ε κ. Π. Ανδικόπουλο, της Ο.Ε.Β.Ε. κ. Σ. Τσιακίρογλου, των Καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κ. Δ. Πασσαλή, των Εστιατόρων κ. Β. Χουλιάρα και των Ζαχαροπλαστών κ. Α. Μαλαγάρη.
Συνεκτιμήθηκε ότι η υγιής λειτουργία της αγοράς, προϋποθέτει την ειλικρινή συντονισμένη συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων και τον αλληλοσεβασμό επαγγελματιών, υπηρεσιών και καταναλωτών. Η αποφυγή των μεμονωμένων αρνητικών φαινόμενων, που μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να βλάψουν τη φήμη και την καλή εικόνα της πόλεως και του Νομού μας, είναι υποχρέωση και κοινή επιδίωξη όλων.
Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: «Υπηρεσίες και επαγγελματίες θα περιφρουρήσουν την καλή φήμη και εικόνα του τόπου μας στις μέρες αιχμής. Γι αυτό επιζητούμε την συνεργασία όλων και με αυτοέλεγχο, δια των επαγγελματικών οργανώσεων, για το καλό του τόπου μας».

Σχετικά Άρθρα