Γενική

Αντί… News……στην Xanthi News

ΣΑΤΙΡΑ

Το ΑΝΤΙ….
…Δελτίο στην Ξάνθη, γράφει και σατιρίζει καλοπροαίρετα την επικαιρότητα ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΕΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Μάταια δημοσιογράφοι από τηλεοπτικό κανάλι της Καβάλας προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να συνδυάσουν την σχέση του Νομού Καβάλας με την Βομβάη της Ινδίας.
Μετά από έρευνα που κράτησε μεγάλο χρονικό διάστημα και αφού έφτασαν στο χωριό Χαλκερό, ανακάλυψαν ότι οι ελεύθερες γελάδες που κυκλοφορούν στους δρόμους του Χαλκερού, δεν έχουν καμία σχέση με την θεότητα που της αποδίδουν οι Ινδοί.
Σύμφωνα με δήλωση χωρικού, κοστίζει λιγότερο στους δύσκολους οικονομικά καιρούς να έχεις «σάλμα» ελεύθερη τη γελάδα παρά να την ταΐζεις μέσα στον στάβλο.
Βέβαια η τροχαία προσπάθησε πολλές φορές να κόψει κλήση, παρακολούθησε μάλιστα την διαδρομή της γελάδας για να δει σε ποιόν ανήκει, οι αγελάδες όμως τόσα χρόνια στον δρόμο τους ξεγέλασαν και αντί για τους νοικοκυραίους του Χαλκερού τράβηξαν στα γειτονικά χωριά.
Ο Νομάρχης Καβάλας μην έχοντας άλλο τρόπο να προστατεύσει τους ανυποψίαστους διερχόμενους οδηγούς, έβγαλε απόφαση που λέει ότι: «Κάθε πολίτης που μαζεύει από το δρόμο την γελάδα και την δηλώσει στην διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης, στο τμήμα Κτηνοτροφίας της Νομαρχίας Καβάλας αυτόματα την δικαιούται».
Αυτό προκάλεσε την Αντίδραση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που χαρακτηρίζει άτοπη την απόφαση του Νομάρχη.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης Υφυπουργός Δημοσίας Τάξεως δήλωσε ότι μόλις πετάξει τους αγρότες από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά θα στείλει μία Διμοιρία των ΜΑΤ στο Χαλκερό Καβάλας για να μαντρώσει τις αγελάδες.

ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΚΑΠ

Τελικά ύστερα και από την άρνηση της ΑΤΕ και του κ. Μηλιάκου να δανειοδοτήσει την ΣΕΚΑΠ Α.Ε. ως δια μαγείας εμφανίσθηκε η Φίλιπ Μόρις, και έδωσε ένα αστρονομικό ποσόν ως άτοκο δάνειο στην ΣΕΚΑΠ για να συντηρηθεί, να εξυγιανθεί και να αρχίσει να παράγει.
Οι εργαζόμενοι βέβαια εξέφρασαν την αντίθεσή τους γιατί τα χρήματα προέρχονταν από μία καπιταλιστική Χώρα κάτι που μέχρι τώρα ήταν αντίθετο με τις αρχές τους διότι μόνο η ΑΤΕ είχε το δικαίωμα να δανειοδοτεί «καμένες» επιχειρήσεις.

ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης η παραγωγή βιοαιθανόλης από τεύτλα και σιτηρά κρίνεται ασύμφορη και επηρεάζει την ισορροπία της τιμής των παραπάνω.
Έλληνες επιστήμονες όμως εξετάζοντας τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Ξάνθης έβγαλαν το συμπέρασμα ότι έχει την δυνατότητα να βγάλει απευθείας βενζίνη.
Μεγάλη εντύπωση προξένησε στους εργαζόμενους του εργοστασίου, οι οποίοι είδαν τις ελπίδες τους για εργασία και μεροκάματο να αναπτερώνονται και ζήτησαν από την διοίκηση του εργοστασίου επισταμένη έρευνα.
Την λύση δίνει μεγάλη εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών που ζητάει να αγοράσει τις εγκαταστάσεις της ΕΒΖ για να εγκαταστήσει μεγάλο βενζινάδικο.
Και ο δαίμων του τυπογραφείου αντί για Βενζινάδικο στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης έγραψε «Βενζίνη στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης».
Το άκουσε και ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος εξεπλάγην λέγοντας σε στενό φιλικό του κύκλο. «Εγώ για βιοαιθανόλη πήγαινα και βενζίνη μου προέκυψε. Πώς έγινε και δεν το πήρα χαμπάρι»;

Σχετικά Άρθρα