Γενική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΕΝΑ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΠΤΗΣ

Κακοφάνηκε στον Γιάννη Ράπτη που ο Φίλιππος Τσαλίδης είπε ότι ίσως να φταίνε και οι διοικήσεις που έκλεισαν τα συνεταιριστικά εργοστάσια και άρχισε να λέει ότι ο Γενικός Γραμματέας μιλάει για διάσπαση του κόμματος.

Γιάννη μου όλοι σεβόμαστε τις προσπάθειες των προέδρων των Συνεταιριστικών Εργοστασίων αλλά το αποτέλεσμα δυστυχώς για τους εργαζόμενους και τον Ξανθιώτικο λαό αυτό λέει. Άλλωστε όταν δεν μας «παίρνει» κάνουμε «τουμπεκί».

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

Ο Στέλιος Μωραΐτης πρόεδρος της ΝΟΔΕ επιβεβαίωσε την κουβέντα που είχαμε με υψηλόβαθμο στέλεχος της Κυβέρνησης ότι η πτώση της ΝΔ είναι απόρροια των πολιτικών του Καραμανλή που από «γιες μεν» προσπάθησε να προστατεύσει την χώρα μας από γειτονικά κράτη που στα καλά του καθουμένου ήθελαν να μας τους επιβάλλουν κάποιοι σαν «νταβατζήδες» στην ιστορία μας και επειδή πήραμε φυσικό και πετρέλαια από τους Ορθόδοξους Ρώσους και φυσικά συμφωνίες εξοπλισμού εκτός Αμερικής. Μου είπε το υψηλόβαθμο Κυβερνητικό Στέλεχος: «Αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες να πέσει η κυβέρνηση γίνονται από τους Αμερικάνους και αυτό πληρώνουμε».
Τελικά ως πότε θα πληρώνουμε τα κέφια και τα γούστα των Αμερικάνων;

ΤΟΥΡΚΙΑ

Αναλύσεις αναφέρουν ότι εκείνη που θα χάσει την «μπάλα» στην παγκόσμια οικονομική ύφεση θα είναι η Τουρκία και το φάσμα της ανεργίας στην γείτονα χώρα θα αγγίξει το 60%, μόλις οι Αμερικάνικοι και Ευρωπαϊκοί Οικονομικοί κολοσσοί «μαζέψουν» τα ποδάρια τους και αφήσουν πάνω από τρία εκατομμύρια ανέργους στην γειτονική χώρα.

ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΑ

Πληροφορίες αναφέρουν και σαν δείγμα της κακής οικονομικής κατάστασης γειτονικού κράτους το οποίο επιβουλεύεται την ειρηνική συνύπαρξη ομάδων πληθυσμού διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων, που συνοικούν στην Θράκη είναι ότι ενώ πέρυσι τα ανεπίσημα ποσά που δαπανήθηκαν μέσω του ΥΠΕΞ και του προξενείου στην περιοχή μας άγγιξαν το ποσόν το 12 εκ. ευρώ, για πληρωμές σε δασκάλους, ανεπίσημους τοπικούς θρησκευτικούς αρχηγούς, επιστημονικές οργανώσεις, φέτος μόλις και μετά βίας προϋπολογίστηκαν να φτάσουν τα 5 εκ ευρώ.

Όποιος σκάβει το λάκκο του γείτονα στο τέλος πέφτει μέσα.

ΑΛΕΠΟΥ Η ΤΣΑΚΙΡΗ

Τελικά για μια ακόμη φορά η Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη αποδείχτηκε «Αλεπού» αφού κατάφερε και «ξεμονάχιασε» τον Υπουργό κ. Παυλόπουλο σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον της παραδοσιακής ταβέρνας του Δήμου στα Άβδηρα του «πασάρισε» και ολόκληρο τόμο με μελέτες και αναπτυξιακές παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη του Δήμου της.

Μπράβο Εύα.

ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΘ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Σε στιχομυθία μεταξύ του γράφοντος και του ΥΠΕΣ στα Άβδηρα μπήκε το θέμα της «μετακόμισης» σε Κυβερνητικό πόστο Υπουργείου στην Αθήνα.
«Κύριε Υπουργέ θα μας πάρετε τον Γενικό στην Αθήνα»;
«Εμείς του το προτείναμε, αλλά εκείνος δεν θέλει να έρθει».
«Καλό είναι κ. Υπουργέ, Κυβερνητικά Στελέχη που εργάζονται στην Περιφέρεια να τα αφήνετε στην Περιφέρεια Έχετε πολλούς στην Αθήνα».
«Το είπαμε, ο Γενικός σας, αφού το θέλει, μένει στην Περιφέρεια».

Ας κρατήσει και η περιφέρεια κανέναν καλό.

Σχετικά Άρθρα