Γενική

Εικαστικός περίπατος στην παλιά Ξάνθη

Εικαστικός περίπατος στην παλιά Ξάνθη

Η Άσπα Ζιώγα γεννήθηκε στην Καβάλα όπου ζει μέχρι σήμερα. Στο τμήμα ΝΕΛΕ της Ξάνθης και στο Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας έμαθε φωτογραφία και παράλληλα με την εκπαιδευτική της ιδιότητα, συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις, έκανε πολλές ατομικές και ασχολήθηκε με την επιμέλεια του περιοδικού «ΦΩΤΟγραφές».
Παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της τεχνικής δίνοντας όμως και μια εσωτερική διάσταση στην εικόνα της. Οι φωτογραφίες της από το καρναβάλι της Βενετίας, αποτελούν κλεφτές ματιές σε ένα από τα πιο φημισμένα καρναβάλια του κόσμου. Στις πολυποίκιλα φωτογραφημένες κατασκευές της, όμως, προσπαθεί να μεταφέρει την ιστορία και το συμβολισμό της Μάσκας στο πέρασμα των χρόνων και των λαών.
Εγκαίνια Τρίτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30 στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου.
Επιμέλεια- παρουσίαση : Κική Χριστοδούλου ιστορικός τέχνης, μουσειολόγος.
Η έκθεση λειτουργεί στο Λαογραφικό Μουσείο, στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου, στο Bar Restaurant Κοκόρι.
Τετάρτη 11 και ώρα 20.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
Τέχνη και χιούμορ ΙΙ
Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης στα πλαίσια του προγράμματος «Ξεναγήσεις στα μεγάλα Μουσεία» παρουσιάζει την ενότητα με τίτλο «Τέχνη και χιούμορ ΙΙ». Πρόκειται για εικονικές παρουσιάσεις έργων τέχνης, όπου το κοινό έρχεται σε επαφή με σημαντικά έργα μεγάλων μουσείων, καθοδηγούμενο από τη μουσειολόγο και ιστορικό τέχνης Κική Χριστοδούλου.
Πέμπτη 12 και ώρα 20.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
Αφιέρωμα Ο Μύθος του Ορφέα
Η ΦΕΞ έχει συγκεντρώσει ένα αξιόλογο αρχείο με μια σειρά έργων με θέμα το μύθο του Ορφέα. Ταινίες, θεατρικά, όπερες, μουσικές. Το αφιέρωμα αρχίζει με μια εισήγηση του Αθανάσιου Τσακνάκη. Θα ακολουθήσει μια σύντομη παρουσίαση του αρχείου και θα γίνει προβολή της ταινίας Orfeo and Euridice- όπερα του Christoph Gluck.
Παρασκευή 20 και ώρα 21.30 στο σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ (έναντι Δημαρχείου)
AVANX FESTIVAL
Live
Peter Saltchev- Βαγγελης Κοντοπουλος- Κώστας Μαγγίνας
Ο Peter Saltchev ίσως ο πιο γνωστός τραγουδιστής Jazz της Βουλγαρίας μαζί με τον κιθαρίστα Κώστα Μαγγίνα και τον Βαγγέλη Κοντόπουλο στο μπάσο παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα από jazz standards, προσπαθώντας να αναδείξουν τα ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία των κομματιών με ένα ξεχωριστό και πιο ουσιαστικό τρόπο αλλά και παράλληλα να εξερευνήσουν τις ηχητικές δυνατότητες που προσφέρουν όργανα όπως η δωδεκάχορδη κιθάρα, και το μαντολίνο.
Ηχοχρώματα της Κέλτικης και Ιρλανδέζικης μουσικής αναμειγνύονται δημιουργικά με τους ήχους της jazz και των Βαλκανίων, ένα σημείο συνάντησης όπου ο κάθε μουσικός συνεισφέρει τα μουσικά του βιώματα στην δημιουργία μιας μουσικής απαλλαγμένης από συμβάσεις.

Σχετικά Άρθρα