Γενική

Αιτήσεις από νέους γεωργούς για μέτρο περί εγκατάστασης

Με την 1422/27- 01- 2009 πρόσκληση, για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς του Μέτρου 1.1.2. «εγκατάσταση Νέων Γεωργών», του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στο παραπάνω μέτρο.
Στόχος του μέτρου είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων γεωργών μέσω της παροχής κινήτρων προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεων τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου. Ως περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης- φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 16- 02- 2009 έως 31- 12- 2009.
Δικαίωμα υποβολής έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), που εγκατασταθήκαν για 1 η φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το 14 μηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης εφόσον:
Α) έχουν συμπληρώσει το 18 ο έτος και δεν έχουν συμπληρώσει το 40 ο έτος της ηλικίας τους
Β) είναι μόνιμοι. κάτοικοι περιοχής εφαρμογής του μέτρου.
Γ) Η γεωργική τους εκμετάλλευση να έχει; ελάχιστο μέγεθος απαιτήσεων σε εργασία 0,5 Μονάδα Ανθρώπινης Εργασίας,
Δ) Υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο μέγιστης χρονικής διάρκειας 5 ετών με δεσμευτικούς στόχους και ενδιάμεσος χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.
Ε) Αναλαμβάνουν τις συμβατικές δεκαετείς μακροχρόνιες υποχρεώσεις, κλπ.
Για λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία 7 και 6 της Δ/νσης Γεωργίας στο Διοικητήριο.

Σχετικά Άρθρα