Γενική

Εργαζόμενοι ενωμένοι ποτέ νικημένοι

Ανακοίνωση στήριξης από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης σε εργαζόμενους μεγάλης εταιρείας που τους έγιναν ασφαλιστικά μέτρα

Την συναδελφική της αλληλεγγύη εκφράζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης στους εργαζόμενους γνωστής εταιρείας στους οποίους έγιναν ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να τους τρομοκρατήσουν, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Το Δ.Σ. του Σωματείου βροντοφωνάζει όχι στις απολύσεις, τη φτώχεια, την τρομοκρατία και ζητάει από εργάτες, αγρότες, Επιμελητήρια και νεολαία να κάνουν αντεπίθεση.
Η ανακοίνωση:
«Η επιχείρηση ΤΖΑΜΠΟ σε συνεργασία με το κεφάλαιο στο εμπόριο και όχι μόνο, χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς της εργοδοσίας, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, την δικαιοσύνη και την στήριξη της κυβέρνησης , συνεχίζει τη δράση του ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος , στήνει εργοδοτικό σωματείο.
Η εργοδοσία κατέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Σωματείου Εργαζομένων στα Καρφούρ και των στελεχών του ΠΑΜΕ, Γιώργου Πέρρου (μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ), της Μαρίας Τσαγκατάκη (Προέδρου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας), του Θωμά Χόρτη (Προέδρου του Σωματείου Καρφούρ- Μαρινόπουλος), του Γιάννη Κομνηνού (Προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας), του Νίκου Νικολόπουλου (Απολυμένου από τα JUMBO) και του Αντρέα Πουλικόγιαννη (Μέλους της Διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά), απαιτώντας: 1. τη φυλάκισή τους μέχρι ενός έτους, 2. καταβολή ποσού 100.000 ευρώ για τον καθένα, 3. να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για παύση κάθε συνδικαλιστικής δραστηριότητας μέχρι να δικαστεί η προσφυγή.
Η μεθόδευση αυτή, της επιχείρησης JUMBO, είναι πρόκληση κατά του ταξικού εργατικού κινήματος, κατά του συνόλου της εργατικής τάξης και θα πάρει αποφασιστική απάντηση. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους. Μπροστά στη κρίση θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να μη σηκώνει κανείς κεφάλι.
Το ΤΖΑΜΠΟ είναι η επιχείρηση που χρησιμοποίησε τις μαφιόζικες και εκβιαστικές μεθόδους ενάντια στον εργαζόμενο που τόλμησε να οργανωθεί στο συνδικάτο του και να απεργήσει διεκδικώντας τα δικαιώματά του. Εντεταλμένοι τους, του πρότειναν 50.000 ευρώ για να αποχωρήσει «οικειοθελώς», γιατί αλλιώς όπως που είπαν κινδυνεύει.
Για τα παραπάνω κατατέθηκε μήνυση για την οποία δεν έχει διαταχθεί δίωξη και γι αυτό υπάρχουν μεγάλες ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων. Αντίθετα με ευθύνη των εισαγγελικών αρχών και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, χτυπήθηκαν οι κινητοποιήσεις, έγιναν συλλήψεις και διώκονται δικαστικά στελέχη του ΠΑΜΕ.
Τα κατά τόπος σωματεία Εμποροϋπαλλήλων με την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ οργάνωσε αγώνες με διάφορες μορφές πάλης για την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου. Αυτή τη περίοδο των αγώνων μας, απέναντί μας είχαμε το μέτωπο εργοδοσίας, κυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών που τους υπηρετούν.
Και το σωματείο μας στην Ξάνθη θα συνεχίσει με συνέπεια τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου. Ο Αγώνας είναι κοινός, με τους χιλιάδες απολυμένους από τις επιχειρήσεις όπως του ΚΑΤΣΕΛΗ, ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ, και σε όλους τους κλάδους.
Αντίπαλος όλων των εργαζομένων είναι το σύνολο της αστικής τάξης και των μονοπωλίων. Με ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ΕΒΕ τη φτωχή και μεσαία αγροτιά οργανώνουμε τον αγώνα. Όχι στις απολύσεις και την τρομοκρατία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Σε αυτές της συνθήκες το σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με αδιαλλαξία συσπείρωση και μαζικότητα της πάλης του απέναντι στην εργοδοσία και τη κυβέρνηση. Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας, στις πουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς, δημιουργώντας σωματειακές επιτροπές, και επιτροπές αγώνα, στηρίζοντας το ταξικό μας συνδικάτο και το ΠΑΜΕ, γιατί είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εμποδιστεί και να ανατραπεί αυτή η αντεργατική πολιτική.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ανεβάσουμε την ταξική μας ενότητα, να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ρήξης με την εργοδοσία και να στηρίξουμε τα συμφέροντα της τάξης μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και να στηρίξουν αποφασιστικά την πάλη κατά της επιχείρησης JUMBO και την επίθεση που έχει εξαπολύσει».

Σχετικά Άρθρα