fbpx
Γενική

Εκδηλώσεις στους υγρότοπους της περιοχής μας

Κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, ως υπενθύμιση της ημερομηνίας υπογραφής, από 100 χώρες παγκοσμίως, της Συνθήκης των Υγροτόπων, στις 2 Φεβρουαρίου 1971 στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν. Σήμερα, ο αριθμός των χωρών που έχουν υπογράψει τη συνθήκη ανέρχεται στις 158.
Την ημέρα αυτή σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις με στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος των πολιτών σε σχέση με τις αξίες και τις λειτουργίες των υγροτόπων.
Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία του Προέδρου του κου Κων/νου Τάτση, ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΛΤΑ ΝΕΣΤΟΥ- ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ- ΙΣΜΑΡΙΔΑΣ , σε συνεργασία με την Υπερνομαρχία ΔΡΑΜΑΣ- ΚΑΒΑΛΑΣ- ΞΑΝΘΗΣ, το ΚΠΕ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ και τις Δ/νσης Περιβαλλοντικής της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου εκδηλώσεις στην περιοχή του Πόρτο- Λάγος, του Σέλινου Ξάνθης και της Κεραμωτής Καβάλας.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ομάδες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των σχολείων, ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημέρωση από το Κέντρο Πληροφόρησης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λίμνης Βιστωνίδας, και από το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου, με προβολή ντοκιμαντέρ και παρατήρηση πουλιών στους υγροτόπους, καθώς επίσης και συμμετοχή σε περιβαλλοντικά παιχνίδια.

Σχετικά Άρθρα