Γενική

«Δεν λειτουργούν τα χειρουργεία του»

Ερώτηση Π. Σγουρίδη στον Υπουργό Άμυνας για το 412 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Στην υπολειτουργία τμημάτων του 412 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης αναφέρεται σε ερώτηση του προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Σγουρίδης και ζητάει πληροφορίες για τον μελλοντικό σχεδιασμό, δεδομένου ότι είχε δοθεί η δέσμευση ότι θα αναβαθμιστεί.
Να σημειωθεί ότι πρώτη η XanthiNews είχε αναδείξει με πρωτοσέλιδο της την πληροφορία ότι υπήρχαν σκέψεις να υποβαθμιστεί το Στρατιωτικό Νοσοκομείο αλλά μετά την κινητοποίηση αρχών και φορέων ανατράπηκαν.
Η ερώτηση:
«Σε ερώτησή μας τον Απρίλιο του 2008 σχετικά με το 412 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης και τη φημολογούμενη παύση της λειτουργίας του, η απάντηση του Υπουργείου ήταν ότι όχι μόνο δεν προβλέπεται η παύση της λειτουργίας του αλλά η αναβάθμισή του.
Με τις μεταθέσεις του 2008 όμως δεν καλύφθηκαν αρκετές θέσεις Ιατρών και Νοσηλευτών ακόμη και θέσεις κρίσιμων ειδικοτήτων όπως Οφθαλμιάτρου, Δερματολόγου ακόμη και Αναισθησιολόγου με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου και γενικότερα να καθίσταται προβληματική η λειτουργία τμημάτων του.
Επειδή η λειτουργία του 412 ΓΣΝ Ξάνθης υποστηρίζει το Δ Σ.Σ. στην έδρα του οποίου υπηρετεί μεγάλος αριθμός στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.
Επειδή η υποβάθμιση της λειτουργίας του θα δημιουργούσε αίσθημα ανασφάλειας στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή της Ξάνθης, μια και η κοινωνική προσφορά του είναι ιδιαιτέρως αισθητή, ειδικά στην ορεινή περιοχή όπου διοργανώνει αρκετά συχνά κινητές μονάδες προληπτικού ελέγχου.
Επειδή μετά και το κλείσιμο των Συνεταιριστικών Εργοστασίων της Ξάνθης (ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ), του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και των εγκαταστάσεων της «Φωνής της Αμερικής» οδηγούμαστε σε δημογραφική αποψίλωση της περιοχής και σε περαιτέρω διεύρυνση της ανεργίας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Υπάρχει πρόβλεψη στον σχεδιασμό του Υπουργείου για την υποβάθμιση του 412 ΓΣΝ Ξάνθης σε άλλη κλίμακα λειτουργίας;
2. Γιατί δεν προχωράτε στην άμεση κάλυψη των ειδικοτήτων που προαναφέρονται και ιδιαίτερα του αναισθησιολόγου, προκειμένου να λειτουργήσουν τα χειρουργεία»;

Σχετικά Άρθρα