Γενική

Ερώτηση Π. Σγουρίδη για το κάμπινγκ του Μυρωδάτου

Στους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών

Μια κρίσιμη ερώτηση κατέθεσε προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και τον κ. Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης. Συγκεκριμένα το θέμα είναι το κλείσιμο του κάμπινγκ του Μυρωδάτου και η εκμίσθωση της έκτασης σε μια ανώνυμη εταιρεία. Ο Ξανθιώτης βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς, με βάση την συνθήκη Ραμσάρ, τι ισχύει για τον χώρο όπου παραθέριζαν κατώτερα και μεσαία κοινωνικοοικονομικά στρώματα.
Η ερώτηση:
«Εδώ και πολλά χρόνια στην παραλία του οικισμού Μυρωδάτου Ξάνθης, λειτουργούσε κάμπινγκ σε κοινόχρηστη δημοτική έκταση 31 στρεμμάτων, εξυπηρετώντας πολλούς Ξανθιώτες, που κατασκήνωναν σ αυτό τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι πολίτες που έκαναν χρήση του χώρου με τροχόσπιτα και τροχοσκηνές, προέρχονταν κυρίως από τα κατώτερα και μεσαία κοινωνικοοικονομικά στρώματα και κατέβαλαν ενοίκιο στον οικείο Δήμο Αβδήρων.
Την άνοιξη του 2008 ο Δήμος Αβδήρων εκμίσθωσε την έκταση στην Ανώνυμη Εταιρεία «ΘΡΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ», με έδρα την Ξάνθη, για περίοδο 25 ετών, με δικαίωμα παράτασης για άλλα 15 έτη, με σκοπό, κατά βάσιμες πληροφορίες μας, την ανέγερση ξενοδοχειακών και τουριστικών κτιριακών εγκαταστάσεων. Έτσι ειδοποίησε τους κατασκηνωτές να εκκενώσουν τον χώρο.
Επειδή το συγκεκριμένο κάμπινγκ βρίσκεται σε περιοχή που προστατεύεται από την συνθήκη RAMSAR και άρα υπάρχουν περιορισμοί στην οικιστική εκμετάλλευση του χώρου.
Ερωτώνται οι κ.κ. Yπουργοί
1) Με βάση την πρόσφατη ΚΥΑ, ποιο είναι το καθεστώς που διέπει την εκμίσθωση και την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου κάμπινγκ του Μυρωδάτου Ξάνθης και ποιες παρεμβάσεις επιτρέπονται σ αυτό.
2) Εάν επιτρέπεται αλλαγή «χρήσης γης» και με ποιες προϋποθέσεις.

Σχετικά Άρθρα