Γενική

20.000 Ξανθιώτες ασφαλισμένοι του Δημοσίου δεν έχουν ελεγκτή ιατρό

Σωτήρια η επέμβαση του Διοικητή του Γ.Ν.Ξ. κ. Πέτρου

Χιλιάδες ασφαλισμένοι του Δημοσίου στην Ξάνθη, δεν μπορούν να θεωρήσουν τις εντολές υγειονομικής περίθαλψης λόγω μη τοποθέτησης ελεγκτή ιατρού αλλά τελικά την λύση έδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Πέτρος Πέτρου τοποθετώντας το ανάλογο προσωπικό προκειμένου να τερματίσει εδώ ο Γολγοθάς των δημοσίων υπαλλήλων.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τι συμβαίνει. Η Υπηρεσία Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΥΠΑΔ) Ξάνθης ενημέρωσε έγκαιρα τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου ότι έληξε η σύμβαση του ελεγκτή Ιατρού και απαιτεί έγκαιρα ανανέωσή της σύμβασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες «κόλλησε» η υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ στο Υπουργείο Οικονομικών και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι Ξανθιώτες ασφαλισμένοι του δημοσίου να εμπαίζονται στην κυριολεξία από την αντίστοιχη ελεγκτική υπηρεσία του Υ.Δ.Κ.Υ. η οποία σύμφωνα με το υπ αρίθμ. Πρωτοκόλλου 1714/20- 5- 08 /Ο.Π.Α.Δ. είναι υποχρεωμένη να θεωρεί και τις εντολές περίθαλψης του Δημοσίου.
Ο κ. Χρήστος Φεταχίδης προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων ανέφερε ότι γνωρίζει την απόφαση ενοποίησης των Ταμείων αλλά δυστυχώς ο ελεγκτής ιατρός (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση της εφημερίδας) προβάλλει σαν επιχείρημα ότι υπέγραψε σύμβαση με το ΤΥΔΚΥ και όχι με την ΥΠΑΔ.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία της XanthiNews με τον γιατρό ελεγκτή του ΤΥΔΚΥ (του οποίου η σύμβαση λήγει τον Μάιο του 2009) επιβεβαίωσε την θέση του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Υπέγραψα σύμβαση με το ΤΥΔΚΥ και όχι με την ΥΠΑΔ.
Σε επικοινωνία μας με την Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας του τμήματος Δημόσιας Υγείας λάβαμε την απάντηση ότι είναι αναρμόδια να επιλύσει αυτό το θέμα.
Σύμφωνα με την διεύθυνση της ΥΠΑΔ ο εν λόγω ελεγκτής ιατρός είναι υποχρεωμένος σύμφωνα με την απόφαση του Οργανισμού περίθαλψης να θεωρεί τις εντολές, παράλληλα όμως έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και σύμφωνα με τον Οργανισμό θα προκηρυχθεί σε λίγες ημέρες ο διαγωνισμός πρόσληψης ελεγκτή ιατρού. Παράλληλα δε, λήγει και η σύμβαση του ελεγκτού οδοντιάτρου κι έχουν γίνει βέβαια οι απαραίτητες προσπάθειες ανανέωσης της σύμβασης και αναμένεται η θετική έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών.
Αποτέλεσμα όλων αυτών όμως οι ασφαλισμένοι του ΥΠΑΔ να βρίσκονται στον αέρα και να βρίσκονται ανάμεσα σε δύο υπηρεσίες οι οποίες ενώ είναι ενοποιημένες τελικά φαίνεται πώς δεν είναι και η κάθε μια ερμηνεύει τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων κατά το δοκούν.
Η Xanthi Νews παρά την έντονη προσπάθεια της να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Χιόνη και με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά δυστυχώς στάθηκε αδύνατο.
ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ Ο κ. ΠΕΤΡΟΥ
Σανίδα σωτηρίας τελικά και πάλι ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Πέτρος Πέτρου ο οποίος με απόφαση του ΔΣ τοποθέτησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ελεγκτή ιατρό στην ΥΠΑΔ και έσωσε την κατάσταση.
Πράγμα που έπραξε και σήμερα όταν του ζητήθηκε παρ όλα τα προβλήματα ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, που αντιμετωπίζει, επιβεβαιώνοντας έτσι για μια άλλη φορά ότι θα κάνει τα πάντα στα θέματα υγείας για να ανακουφίσει τους συμπατριώτες του Ξανθιώτες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα