Γενική

583 λαθραία πακέτα τσιγάρα

583 λαθραία πακέτα τσιγάρα κατασχέθηκαν το Σάββατο το πρωί κατά την διάρκεια ελέγχου των αστυνομικών οργάνων σε συνεργασία με το τμήμα εμπορίου.
Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μητσέλο μετά από πληροφορίες και παρακολούθηση συνελήφθησαν οι παρανομούντες και σχηματίστηκε δικογραφία καθώς επίσης και τα τσιγάρα τα οποία ήταν φορολογικά «παράνομα». Δηλαδή δεν είχαν πληρωθεί οι ανάλογοι φόροι. «Κάποια στιγμή, είπε ο κ. Μητσέλος πρέπει να αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση όλοι μας».
Στο Αστυνομικό Δελτίο αναφέρεται: «Συνελήφθη ένας 43χρονος ο οποίος κατελήφθη να διαθέτει προς πώληση τετρακόσια ένδεκα (411) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών τα οποία στερούνταν ειδικής ταινίας φόρου κατανάλωσης- καταβολής δασμών, την 31.01.2009 και ώρα 12.45 στην Ξάνθη. Κατά την διενέργεια του αστυνομικού ελέγχου ο ανωτέρω αρνήθηκε να υποστεί τον έλεγχο και αντιστάθηκε στην προσπάθεια σύλληψής του.
Συνελήφθη ένας 51χρονος ο οποίος κατελήφθη να διαθέτει προς πώληση εκατόν εβδομήντα δύο (172) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών τα οποία στερούνταν ειδικής ταινίας φόρου κατανάλωσης- καταβολής δασμών, την 31.01.2009 και ώρα 10.15 στην Ξάνθη.
Κατασχέθηκαν τα πακέτα τσιγάρων και αποδόθηκαν στην τελωνειακή αρχή Ξάνθης προς προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών, ενώ οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης θ αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.».

Σχετικά Άρθρα