Γενική

Με μεγάλη επιτυχία ο χορός του Ποσειδώνα Ξάνθης

Μια όμορφη και εντυπωσιακή χοροεσπερίδα πραγματοποίησε ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης, σε κοσμικό κέντρο της πόλης μας. Σε μια βραδιά όπου κυριάρχησε η ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα, το κέφι και η διασκέδαση, ο κολυμβητικός σύλλογος του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ συγκέντρωσε περισσότερα από 400 άτομα, που ευχήθηκαν στον Ξανθιώτικο σύλλογο προκοπή, ευτυχία και καλές επιτυχίες.
Με πολύ περισσότερους προσκεκλημένους από την περυσινή συνεστίαση, τα διοικητικά μέλη του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ εξελίχθηκαν σε άψογους οικοδεσπότες της βραδιάς, ενώ ενδεικτικό της απήχησης και της διασκέδασης ήταν ότι ο κύριος όγκος των καλεσμένων άρχισε να αποχωρεί τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Κόκκινος έκοψε την βασιλόπιτα και χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους αναφερόμενος στην αγωνιστική, κοινωνική και ευρύτερη προσπάθεια του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ στα 4 χρόνια παρουσίας του στην πόλη.
«Για μας τίποτε δεν είναι αρκετό, όταν απευθυνόμαστε στα παιδιά μας» τόνισε για ακόμη μια φορά ο Γ. Κόκκινος και χειροκροτήθηκε από τους θαμώνες, υποσχόμενος ότι θα ευρύνεται συνεχώς η «μεγάλη κολυμβητική οικογένεια του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ».
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο Γιάννης Πασίνης ( έφορος κολύμβησης ) φρόντισε να «ξεναγήσει» τους γονείς και φίλους του συλλόγου, στις όμορφες αγωνιστικές στιγμές του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, μέσα από την προβολή ενός καλαίσθητου DVD, έτσι που μόνο αυτός ξέρει να ετοιμάζει!
Το τέλος της βραδιάς βρήκε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου να «δεξιώνεται» γονείς και μέλη, με ποτά και σφηνάκια σε γνωστό μπαρ της πόλης, ενώ κοινή και αβίαστη ήταν για μια ακόμη φορά η διαπίστωση ότι ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ είναι πλέον ένας μεγάλος κολυμβητικός σύλλογος, που μπορεί, διοργανώνει και γεμίζει αίθουσες διασκέδασης και ψυχαγωγίας για τα μέλη και τους φίλους του.
Ο Χρίστος Πούλιος εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξάνθης μίλησε στους παρευρισκόμενους για την ζεστασιά και την ομορφιά που αποπνέει κάθε σύναξη του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ενώ τόνισε ότι όπως και πέρυσι ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση του συλλόγου. Ο επικεφαλής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε και στην ποιότητα και τα αγωνιστικά επιτεύγματα του Ξανθιώτικου συλλόγου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις με πολλά μέλη του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.
Από κοντά στο κέφι ήταν και ο ιατρός κ. Κ. Καλογερής, που βρισκόταν στο πάνελ των επίσημων προσκεκλημένων της βραδιάς. Η σχέση του δημοτικού συμβούλου της Αντιπολίτευσης με το νερό ήταν από ανέκαθεν καλή και ιδιαίτερη, προτρέποντας τα παιδιά να ασχοληθούν με τα αθλήματα του υγρού στίβου.
Αισθητή και ζεστή ήταν επίσης και η παρουσία του Σάββα Μελλισόπουλου στην βραδιά του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, όπου δεν έχασε την ευκαιρία να συνδυάσει τις κοινωνικές του επαφές με την διασκέδαση και την ξεχωριστή αθλητική βραδιά. Από κοντά στο τραπέζι του Γιάννη Φουρλακίδη, βρισκόταν επίσης και ο Χ. Μπαλαφούτης π. πρόεδρος του ΕΒΕ, ενώ φιλοξενούμενος του Γ. Χαραλαμπίδη ( μέλος του ΔΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ) ήταν ο κ. Κ. Ρίζος, διοικητής του τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, ανταποκρινόμενος στις κοινωνικές εκδηλώσεις της πόλης.
Τον Νομάρχη Ξάνθης εκπροσώπησε ο π. Αντινομάρχης Τ. Χατζημεμίς.
Τιμήθηκαν από τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Σ. Ξανθόπουλος και Α. Βαρσάμη για την προσφορά τους!!
Στα πλαίσια της εορταστικής βραδιάς, ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ πραγματοποίησε και βραβεύσεις αθλητών και προσώπων από τον χώρο, τιμώντας για μια ακόμη φορά την προσπάθεια και αναγνωρίζοντας τον ανιδιοτελή κόπο. Ο κολυμβητής Στέλιος Ξανθόπουλος τιμήθηκε από τον σύλλογο για την προσφορά του στο άθλημα, για τις επιτυχίες αλλά και το ήθος του χαρακτήρα που τον διακατέχει.
Ο αθλητής παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον επίτιμο πρόεδρο του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Γιάννη Φουρλακίδη, ενώ σε έντονο συναισθηματικό κλίμα αναφέρθηκε η ιδιαίτερη σχέση του τελευταίου με τον πατέρα Λευτέρη Ξανθόπουλο από τον καιρό της πάλαι ποτέ ποδοσφαιρικής καριέρας και σχέσης με την οικογένεια Φουρλακίδη. Να σημειωθεί ότι ο παραπάνω αθλητής βραβεύεται για 2 η φορά από τον σύλλογο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ. Η πρώτη ήταν στα πλαίσια των Α ΞΑΝΘΕΙΑ 2005, μαζί με τους κολυμβητές Χρήστο Κατραντζή και Έλσα Κοντογιαννίδου.
Η 2 η τιμητική διάκριση αφορούσε τον εθελοντή γονέα που συμπαραστέκεται στον σύλλογο από τα πρώτα βήματά του, ενισχύοντας κάθε προσπάθεια σε όλους τους τομείς. Στην προσφώνηση του Γιάννη Πασίνη ( που εκτελούσε χρέη άψογου ( ! ) εκφωνητή για τις ανάγκες της βραδιάς ), έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα άτυπα καθήκοντα και ρόλους που αναλαμβάνουν κατά καιρούς οι γονείς των αθλητών, αβίαστα και ηθελημένα : καθαριστές, μπογιατζήδες, χρονομέτρες, φροντιστές μικρών αθλητών, οικοδεσπότες και τόσα άλλα, αναφέρθηκαν και χειροκροτήθηκαν από τους θαμώνες.
Η κ. Βαρσάμη- Χατζηιωάννου Αθηνά παρέλαβε την πλακέτα εκπροσωπώντας του παραπάνω γονείς, ιδιαίτερα ευτυχισμένη για την όμορφη στιγμή. Την απονομή έκανε ο Χρίστος Πούλιος.
Π. Σγουρίδης : «Περισσότερο συμπαράσταση από τους αρμόδιους στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ»
Ιδιαίτερη, εντυπωσιακή, αλλά και «αιχμηρή», ήταν η παρουσία του π. Αντιπροέδρου τη Βουλής και βουλευτή Παναγιώτη Σγουρίδη στο χορό του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.
Μέσα στη φιλική και αθλητική παρέα στο τραπέζι του Γιάννη Φουρλακίδη, ο Π. Σγουρίδης ανέβηκε στο βήμα για ένα σύντομο ( αλλά περιεκτικό όπως αποδείχτηκε ) χαιρετισμό στους θαμώνες του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.
Την ευχαριστία του προς τον πρόεδρο του συλλόγου Γ. Κόκκινο και την αναφορά του στις αγωνιστικές επιτυχίες, συνόδευαν και εύστοχα σχόλια και προτροπές προς τους υπευθύνους διαχείρισης του ΟΑΔΞ, για περισσότερη κατανόηση και ενδιαφέρον για τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ. Ο κ. Σγουρίδης που για μια κόμη φορά έδειξε γνώστης των καταστάσεων, κατέκρινε την πολιτική συμπάθεια και υποκειμενικότητα ορισμένων σε συλλόγους και πρόσωπα, δείχνοντας τον δρόμο για ίση μεταχείριση και απόδοση των αγωνιστικών κεκτημένων.
Το τέλος της ομιλίας βρήκε τον Π. Σγουρίδη καταχειροκροτούμενο από τους 400 θεατές, καθώς αναφερόμενος και δείχνοντας τα παιδιά που υπήρχαν στην αίθουσα, τελείωσε λέγοντας : αυτά είναι το μέλλον του συλλόγου και της Ξάνθης !!
Αμπεριάδης- Καλογιάννης- Κατασκηνωτές- Εθνική τράπεζα- Τουρατζής, διασκέδασαν με τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου σηκώθηκε στην πίστα κατά την κοπή της βασιλόπιτας από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμωνα. Οι κκ Κόκκινος, Καραπαναγιώτης, Φουρλακίδης, Τριανταφυλλίδης, Χατζημεμίς, Ηλιάδης, Βαρελτζίδης, Χαραλαμπίδης, Πασίνης, Παπαδόπουλος και Τσακίρης, εκτός από οικοδεσπότες της βραδιάς δεχόταν γεμάτοι περηφάνια τα ευμενή σχόλια για την αθλητική και κοινωνική προσπάθεια που καταβάλλει ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ, βλέποντας στο πρόσωπο όλων την αναγνώριση και το ενδιαφέρον για την ομάδα.
Στο παρασκήνιο να σημειώσουμε επίσης το τραπέζι της «Εθνικής» τράπεζας απαρτιζόμενο από στελέχη με επικεφαλής τον κ. Λαζαρίδη, ενώ επίσης ξεχώρισε η παρουσία από τη Αλεξανδρούπολη ( και πλέον κάτοικου Ξάνθης ) του συν/χη κ. Βαλσάμη Μανώλη και της οικογένειάς του.
Σε 3 τυχερούς της βραδιάς δόθηκαν δώρα από εταιρία κινητής τηλεφωνίας των κ.κ. Τουραντζή- Ποιμενίδη, ενώ ξεχωριστή ήταν η προσφορά και παρουσία του Νίκου Αμπεριάδη, συνοδευμένοι από τον Περικλή Καλογιάννη και τις οικογένειές τους.
Τέλος ο πρόεδρος του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Γ. Κόκκινος αναφέρθηκε στην εξ αρχής συμπαράσταση που έχει ο σύλλογος από τους «Κατασκηνωτές», οι οποίοι είχαν και ιδιαίτερη παρουσία 20 ατόμων στην βραδιά του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ. Δείχνοντας την αναγνώριση δόθηκε ξεχωριστό δώρο στον Γιώργο Μπαχαρίδη ως εκπρόσωπο των τελευταίων μέσα σε επευφημίες και χειροκροτήματα.

Σχετικά Άρθρα