Γενική

Λαμπρές οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Υπαπαντής του Κυρίου στη Γενισέα

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Υπαπαντής του Κυρίου, στη Γενισέα.
Το απόγευμα της Κυριακής εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση χορωδιακών συγκροτημάτων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βιστονίδος με τις χορωδίες των ΚΑΠΗ του Δήμου Βιστονίδος και την Χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης.
Την Δευτέρα μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία- ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονος- πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Υπαπαντής του Κυρίου με την παρουσία πλήθους αρχών και κόσμου. Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού στην οποία βραβεύθηκαν από το Δήμο Βιστονίδος, σύλλογοι και ιδιώτες με μεγάλη κοινωνική προσφορά στο Δήμο. Έτσι, ο Δήμος Βιστονίδος βράβευσε τον Σύλλογο Αιμοδοτών του Ν. Ξάνθης «Η Αγάπη», το Σώμα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού, τον κ. Ευστράτιο Αβραμίδη- Εθελοντή και τον κ. Γεώργιο Παπαευστρατίου- Εθελοντή.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης κ. Κ. Τάτσης, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γ. Παυλίδης, ο Δήμαρχος Σταυρούπολης κ. Γ. Καρασακαλίδης, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Χ. Δημούδη, ο βουλευτής του Νομού κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Στρατηγός Διοικητής Δ Σ.Σ. κ. Γ. Ταμουρίδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι του Νομού Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα