Γενική

Δεν πέτυχε ο ανασχηματισμός να φέρει και την εκλογική ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας

Σε αποτυχία οδηγείται το σχέδιο του Κώστα Καραμανλή για εκλογική ανάκαμψη, παρά τις παροχές που υποσχέθηκε σε αγρότες, συνταξιούχους, ανέργους και τις επικοινωνιακού τύπου πρωτοβουλίες. Οι δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου δείχνουν ότι… η διαφορά που μειώθηκε προσωρινά, όπως αποδεικνύεται, λόγω ανασχηματισμού διευρύνεται και πάλι υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
Η δημοσκόπηση της «Alco», η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», είναι η πρώτη που εμφανίζει την ψαλίδα να ανοίγει ξανά (4,1% από 3% την επομένη του ανασχηματισμού). Αν η τάση αυτή επιβεβαιωθεί και από τα γκάλοπ που θα ακολουθήσουν, τότε μπαίνει οριστικά τέλος στα σενάρια για εκλογές λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα.
Στη δημοσκόπηση της «Alco», που έγινε από 28 έως 30 Ιανουαρίου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 31,9% (από 31,2%, στις 7- 9 Ιανουαρίου), ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 27,8% (από 28,2%), ενώ για τρίτη συνεχή μέτρηση το ΚΚΕ βρίσκεται στην τρίτη θέση. Συγκεντρώνει ποσοστό 7,5% (από 7,8%), ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να χάνει δυνάμεις 6,5% (από 7,1%) ενώ ελαφριά άνοδο παρουσιάζει ο ΛΑΟΣ με 4% (είχε 3,9% στην προηγούμενη μέτρηση).
Δύστυχος για τους «γαλάζιους» στην Ξάνθη τα πράγματα είναι χειρότερα από ποτέ. Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος δείχνει την Ν.Δ να παίρνει στις επόμενες εκλογές περίπου 33% ενώ το ΠΑΣΟΚ να ξεπερνά το 52%!!! (Και τα ποσοστά αυτά είναι ενδεικτικά της ανυπαρξίας της κομματικής οργάνωσης της ΝΟΔΕ που συνεχίζει να βρίσκεται σε χειμερία νάρκη).

Σχετικά Άρθρα