Γενική

Πολιτική αρένα

Γράφει, σχολιάζει, σεντράρει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

ΑΓΡΟΤΕΣ

Κατέβηκαν στο λιμάνι του Πειραιά οι αγρότες της Κρήτης. Η αστυνομία δεν τους αφήνει να κινηθούνε με τα τρακτέρ μέσα στην Αθήνα, αυτοί θέλουν. Τα ΜΑΤ έκλεισαν τις εξόδους του λιμανιού.
Ψεύτες να γίνουμε μακελειό, βλέπουμε.
Τη νύφη ρε παιδιά, ποιος θα την πληρώσει;

Το καλύτερο που άκουσα χθες το πρωί που κατέβηκαν οι αγρότες στο λιμάνι με τα τρακτέρ με σκοπό να κινηθούν προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ώρα που ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παπακωνσταντίνου πρότεινε ο ίδιος να τους επισκεφθεί στο λιμάνι για να συζητήσουν επειδή αν αυτοί κινηθούν με τα τρακτέρ στο Υπουργείο θα γινόταν μπάχαλο.
Ο κρητικός απάντησε: Αν ήθελαν να μας επισκεφτούν, να ερχόντουσαν στην Κρήτη και όχι σε ξένο μέρος (Πειραιά) εμείς ήρθαμε ως επισκέπτες και θα πάμε ως επισκέπτες στο Υπουργείο με τα τρακτέρ.
Τους δε αγρότες της Κρήτης τα ΠΑΣΟΚικα κανάλια τους έκαναν έως 1500 ενώ τα Νεοδημοκρατικά κανάλια 1000.
Τι είναι οι άνθρωποι ρε παιδιά φυσαρμόνικες;

ΜΠΛΟΥ boys

Τα ακούσαμε και αυτό. Όπως έχουμε τα γκόλντεν μπόυς, έχουμε και τα «μπλού μπόυς» τα γαλάζια αγόρια. Δηλαδή οι αγροτοσυνδικαλιστές που εκτελούν τις εντολές του κόμματος.

ΓΛΕΡΙΔΗΣ

Τον ακούσαμε προχθές να κατηγορεί την ΕΑΣ Ξάνθης, πρώτον γιατί δεν άφησε τους μπλού μπόυς να κατεβούνε στον ποταμό τον Νέστο (για να πνιγούνε;) Θα μου πεις ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται και δεύτερον γιατί από τις προκαταβολές που είναι να δοθούν στους αγρότες για τα καλαμπόκια κράτησε τις οφειλές τους.
Δεν φτάνει δηλαδή που πήραν ψίχουλα οι άνθρωποι, η Ε.Α.Σ. κράτησε τις οφειλές τους. Κράτος δικαίου σου λέει.
Κύριε Χατζηελευθεριάδη μας; Ήταν στραβό το κλίμα, το φαγε και ο γάιδαρος.

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

170 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρα κατασχέθηκαν από τις υπηρεσίας Ασφαλείας της Ξάνθης το περασμένο Σάββατο στο παζάρι. Απολεσθέντα έσοδα για το κράτος, είπε η Αστυνομία.
Έλλειψη φορολογικής συνείδησης είπαν κάποιοι γραφειοκράτες. Απολεσθέν μεροκάματο από τον φουκαρά που κοιτάζει πώς να βγάλει ένα κομμάτι ψωμί και συνάμα κάποιοι άλλοι φουκαράδες που τα φέρνουν δύσκολα πέρα να αγοράσουν φτηνά τσιγάρα.
Έτσι και αλλιώς για να αποκτήσει κανείς φορολογική συνείδηση, πρέπει η Εφορία πρώτα να αποκτήσει συνείδηση.

ΤΣΕΤΙΝ

Πρόσωπο της ημέρας ο κ. Τσετίν. Προφανώς ο κ. Τσετίν έχει μπερδέψει τους λαούς. Προφανώς ο κ. Τσετίν νομίζει ότι βρίσκεται στην χώρα που εκπροσωπεί και νομίζει ότι απαρτίζεται από χαχόλους, αγράμματους, μπέηδες και Βαθύ Κράτος.
Αγαπητέ φίλε Τσετίν, εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Είτε σου αρέσει είτε όχι θα πρέπει να λειτουργείς με τους κανόνες της Δημοκρατίας, της Ελληνικής. Εδώ η Δημοκρατία σου δίνει το δικαίωμα να κινείσαι και να αρθρώνεις λόγο. Αυτό όμως, μέχρις εκεί που έχει το δικαίωμα να μιλήσει και να αρθρώνει λόγο και ο άλλος. Μην εκλαμβάνεις την ανοχή ως αδυναμία.

Σχετικά Άρθρα