Γενική

Η Νομαρχία Ξάνθης τίμησε τους ανθρώπους του πνεύματος και της προσφοράς

Τιμή στον Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμων, στον ιατρό Γ. Μενεσίδη και στον φιλόλογο Θ. Μουσόπουλο

Η Νομαρχία Ξάνθης, στην κατάμεστη από προσκεκλημένους, αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ζ Παλλάς βράβευσε προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών του Νομού μας το Σάββατο 31 Ιανουαρίου.
Οι τιμηθέντες ήταν ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων, ο Φιλόλογος κ Μουσόπουλος, ο ιατρός και ζωγράφος κ. Μενεσίδης.
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και η εκπαιδευτική κοινότητα, τίμησαν με την παρουσία τους την ξεχωριστή εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Ο Σεβασμιότατος συνεχάρη το Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο για αυτήν την πρωτοβουλία τονίζοντας ότι το έργο των εκπαιδευτικών είναι πολύ δύσκολο γιατί πλάθει τους αυριανούς πολίτες.
Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Τάτσης ανέφερε ότι αυτή η ημέρα σημάδεψε όλους λίγο ή πολύ γιατί θυμίζει τα χρόνια των σπουδών. «Ο πολιτισμός είναι ένα όπλο, αλλά πρέπει να το κρατήσουμε ως βάση για να στηρίξουμε τον σημερινό». Τονίζοντας ότι η Ξάνθη έχει τον δικό της πολιτισμό την δική της κουλτούρα και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.
Στην συνέχει ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης παίρνοντας τον λόγο, ευχήθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα χρόνια πολλά και στην συνέχεια είπε. «Το 1842 το πανεπιστήμιο επέλεξε την ημέρα των τριών Ιεραρχών ως ημέρα γραμμάτων και Τεχνών» για να προσθέσει: «το εκπαιδευτικό έργο είναι λειτούργημα που θεμελιώνει το αύριο και έχει να κάνει με την πορεία όχι μόνο του τόπου αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας». Σήμερα τιμάται ο Δεσπότης μας για το συγγραφικό του έργο που συνοδεύει το πνευματικό του έργο. Επίσης τιμάται ο Θανάσης Μουσόπουλος που το έργο του εκπλήσσει πέρα από το φιλολογικό και το έργο καταγραφής της τοπικής ιστορίας και ο γιατρός Γιάνης Μενεσίδης σεμνός και εξαίρετος καλλιτέχνης». Τελειώνοντας συμπλήρωσε. «Ο τόπος μας χρειάζεται πρότυπα και πνευματικούς ηγέτες και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι τιμώμενοι».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Σγουρίδης αφού συνεχάρη τον Νομάρχη για αυτή του την πρωτοβουλία, ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάστηκαν οι πιστοί στις εκκλησίες.
Στην συνέχεια ο αντιπρύτανης κ. Καραμπίνης ανέφερε ότι το σχολείο δεν είναι μόνο να εκπαιδεύει αλλά και να μάθει στον άνθρωπο να σκέφτεται.
Στην συνέχεια αναγνώστηκε το βιογραφικό των βραβευθέντων και ακολούθησαν οι τιμητικές διακρίσεις τις οποίες αντίστοιχα παρέδωσαν ο κ. Παυλίδης στον Σεβασμιώτατο, ο κ. Τάτσης στον κ. Μενεσίδη και ο κ. Σγουρίδης στον κ. Μουσόπουλο.

Σχετικά Άρθρα