Γενική

Συνελήφθησαν Βούλγαροι με πλαστά χαρτονομίσματα

Θα τα διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά αλλά εντοπίστηκαν μετά από πληροφορίες

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί πολίτες Βουλγαρίας οι οποίοι κατείχαν έξι (06) τραπεζογραμμάτια ονομαστικής αξίας είκοσι (20) ευρώ τα οποία θα διέθεταν στην εγχώρια αγορά, την 29.01.2009 και ώρα 13.15 στη διασταύρωση Τοξοτών Ξάνθης, κατόπιν αξιολόγησης πληροφορίας που περιήλθε σε γνώση της Υπηρεσίας για άτομα που διακινούν πλαστά τραπεζογραμμάτια (ευρώ).
Τα πλαστά τραπεζογραμμάτια κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση ενώ οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης θ αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης στα πλαίσια συνεχούς προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών και προκειμένου αυτοί να αποφύγουν την πιθανότητα χρήσης στις καθημερινές εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές τους παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων θα ήθελε να σας ενημερώσει για εύκολους τρόπους διαπίστωσης αυτών. Επίσης συνιστά να αποφεύγετε τη συναλλαγή με άγνωστα άτομα που συναλλάσσονται με μεγάλης ονομαστικής αξίας χαρτονομίσματα (π.χ 100 ή 200 ευρώ) για ένα αντικείμενο μικρής αξίας και σε κάθε περίπτωση που υποψιάζεστε κυκλοφορία πλαστού (παραχαραγμένου) χαρτονομίσματος να ενημερώνετε άμεσα την Υπηρεσία μας στον τηλεφωνικό αριθμό (100) από οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή.
Στα τραπεζογραμμάτια ευρώ έχουν ενσωματωθεί ποικίλα χαρακτηριστικά ασφαλείας, ώστε να είναι εύκολη η αναγνώριση της γνησιότητάς τους. Τα χαρακτηριστικά αυτά δημοσιοποιήθηκαν στις 30 Αυγούστου 2001, δηλ. ήδη τέσσερις μήνες πριν από την έναρξη της κυκλοφορίας του ευρώ. Τα τραπεζογραμμάτια ευρώ εκτυπώνονται σε χαρτί από βαμβακερές ίνες, το οποίο τους προσδίδει μοναδική υφή. Ορισμένα μέρη στο πρόσθιο τμήμα του τραπεζογραμματίου εκτυπώνονται ανάγλυφα, ώστε το τραπεζογραμμάτιο να είναι αναγνωρίσιμο με την αφή. Επίσης όλα τα τραπεζογραμμάτια ευρώ έχουν ταινία ασφαλείας και υδατογράφημα που διακρίνονται απέναντι στο φως.
Υπάρχουν όμως και ορισμένα πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Έτσι, τη διαπίστωση της γνησιότητας των τραπεζογραμματίων των 5, 10 και 20 ευρώ διευκολύνουν η λωρίδα ελάσματος και η ιριδίζουσα λωρίδα, ενώ τα τραπεζογραμμάτια των 50, 100, 200 και 500 ευρώ διαθέτουν μελάνη μεταβλητού χρωματισμού και τμήμα ελάσματος. Γενικά, είναι καλό να ελέγχουμε τα τραπεζογραμμάτια που έρχονται στα χέρια μας. Ο έλεγχος γίνεται εύκολα, γρήγορα, έχει ενδιαφέρον και μπορεί να μας – σας προφυλάξει από δυσάρεστες εκπλήξεις.
ΠΛΑΣΤΗ ΑΔΕΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
Εξάλλου, συνελήφθη ένας 28χρονος ο οποίος κατά τη διαδικασία τροχονομικού ελέγχου κατείχε και επέδειξε άδεια ικανότητας οδήγησης οχήματος η οποία φέρει ίχνη πλαστότητας, την 29.01.2009 και ώρα 11.00 στο Σέλερο Ξάνθης.
Η πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης κατασχέθηκε και θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση ενώ ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ξάνθης θ αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα