Γενική

Στρατηγός Ταμουρίδης: «Τα παιδιά μας δεν είναι προέκταση μας»

Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ

Παρουσία της Στρατιωτικής ηγεσίας του Δ Σώματος Στρατού, Ανωτάτων, ανωτέρων, κατωτέρων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, Πολιτικού Προσωπικού και παιδιών πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αριστευσάντων μαθητών στην Β και Γ Λυκείου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων, ο ε.α στρατηγός και Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Φωτιάδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Κωνσταντινίδης.
Ο Διοικητής του Δ ΣΣ Στρατηγός Γεώργιος Ταμουρίδης εξέφρασε κάποιες σκέψεις του για τον θεσμό της οικογένειας και απευθυνόμενος στους γονείς είπε: «Ένα και μοναδικό έχουν να κάνουν για τα παιδιά τους, να τα αγαπάνε πολύ. Μέσα από την αγάπη θα βρούνε τον δρόμο να τα βοηθήσουν, να τα συμβουλεύσουν να τα διδάξουν να τα ελέγξουν καμιά φορά όταν θα ξεφύγουν. Τα παιδιά μας δεν είναι προέκτασή μας. Ο Θεός μας αξιώνει και κάνουμε παιδιά. Αλλά δεν πρέπει εμείς οι μεγαλύτεροι να βγάζουμε τα δικά μας κατάλοιπα στα παιδιά μας».
Απευθυνόμενος στα παιδιά είπε: «Ζεστές αγκαλιές υπάρχουν πολλές, διέξοδοι ίσως σας δοθούνε, πάντα όμως να ξέρετε ότι στις δύσκολες στιγμές η αγκαλιά των γονιών είναι η πιο σίγουρη είναι η πιο ζεστή και αυτή που θα σας καταλάβει».
Στην συνέχεια αναφερόμενος σε μία διαφήμιση στην τηλεόραση η οποία εμμέσως πλην σαφώς περνάει το μήνυμα της διαφοράς των γενεών, ήτοι η κόρη ζητάει από τον πατέρα να της αγοράσει κάτι που δεν υπάρχει συνέχισε: «Δεν σημαίνει ότι έχουμε τόσο μεγάλη απόσταση αγαπητά παιδιά οι γονείς από σας. Ίσως μεγάλωσαν κάπως διαφορετικά, ίσως έχουν άλλες καταβολές, ίσως πιστεύουν άλλα πράγματα, όμως ένα είναι βέβαιο, ότι θέλουν την δική σας επιτυχία και πρόοδο. Είναι ευτυχισμένοι οι γονείς όταν έχουν παιδιά. Αν προκόψουν, είναι ακόμα πιο χαρούμενοι αλλά σε κάθε περίπτωση και στην αποτυχία, δεν παύουν να αγαπάνε τα παιδιά τους. Θερμά συγχαρητήρια, καλή επιτυχία καλή σταδιοδρομία, με μία μόνο συμβουλή. Τίποτε δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Να προσπαθείτε και να πιστεύεται στις δυνάμεις σας. Οι γονείς σας, οι φίλοι σας είναι μαζί σας. Μπορεί προσωρινά να σας πληγώνουν, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Η αγάπη τους πιστεύω είναι απέραντη. Καλή επιτυχία σε όλους».
Στην συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των μαθητών που είναι οι εξής: Τσαλίδου Ευανθία, βαθμός 19,9, Μπεκιαρίδης Δημήτριος βαθμός 19,4, Βοργίας Αριστοτέλης βαθμός 19,3, Σαματάς Ανδρέας 18,9, Γκοδοσίδου Νικολέτα βαθμός 18,6, Ιατρού Χρήστος βαθμός 18,6, Οκταπόδα Νικολέτα –Μαρία βαθμός 18,6, Ιωάννου Αλεξία βαθμός 18,3, Λιάκκου Φωτεινή βαθμός 19,7, Σαββίδου Άννα –Σουζάνα βαθμός 19,4, Μοσχόπουλος Ιωάννης 19,2, Καρακριστιανίδης Γεώργιος βαθμός 18,3 και Τοπτσίδης Ευάγγελος βαθμός 18,6.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση.
Στο τέλος της απονομής της βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών ο Στρατηγός Διοικητής του Δ ΣΣ δήλωσε στην Xanthinews: «Σήμερα όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια το Σώμα Στρατού βράβευσε αριστεύσαντες στην Δευτέρα και την Τρίτη Λυκείου παιδιά Στρατιωτικών και Πολιτικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Η βράβευση αυτή έχει αποφασισθεί από το Γενικό Επιτελείο για να δίνουμε και εμείς στα παιδιά μας, όχι χρηματικό έπαθλο αλλά ηθική επιβράβευση για τις προσπάθειες που καταβάλουν στην ζωή του. Βεβαίως δεν εξαιρούμε και τα παιδιά που φέρνουν μικρότερες βαθμολογίες αλλά κάπου πρέπει να γίνεται μία επιλογή. Έτσι λοιπόν και επειδή πιστεύουμε απόλυτα στον θεσμό της οικογένειας, της προόδου των παιδιών μας οργανώνουμε αυτήν την εκδήλωση, μικρή σε μέγεθος αλλά μεγάλη σε αξία για να τιμήσουμε κυρίως τα παιδιά που με την προσπάθειά τους καταφέρνουν να έχουν υψηλές επιδώσεις στο σχολείο τους».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα