Γενική

Νομάρχης: «Γιατί γίνεστε στυλοβάτες όσων πολεμούν το μεγάλο περιβαλλοντικό- αρδευτικό έργο»;

Απαντώντας ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης, στην κατ αυτού ανακοίνωση της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, δήλωσε:
«Η πολιτική των ύβρεων που συνεχίζει να τους χαρακτηρίζει, αποδεικνύει την φτώχεια στον διάλογο, την άγνοια κρίσιμων ζητημάτων του τόπου μας και ότι επιδιώκουν την κομματική επικράτηση στην λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Δυστυχώς, επιβεβαιώνουν, ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία από τους ίδιους και τον κ. Κουβέλη, η παράλειψη υποστήριξης του τεράστιου περιβαλλοντικού έργου της μεταφοράς νερού από τον ποταμό Νέστο για την αντικατάσταση των γεωτρήσεων, την διάσωση από την ερημοποίηση, που ονομάστηκε από τους αγρότες, «αρδευτικό της Ξάνθης». Όχι μόνο δεν καταδικάζουν, αλλά και υιοθετούν τις θέσεις όσων ζητούν την ανατροπή του. Έργου, που η πρώτη φάση του με 50.538.500 ευρώ, έχει δημοπρατηθεί από την Κυβέρνηση, μετά δεκάχρονη σκληρή προσπάθεια, και ήδη έχει προσωρινή ανάδοχο εργολάβο εταιρία από τις 21 Ιανουαρίου του 2009.
Το έργο- όραμα για την περιβαλλοντική διάσωση της πεδιάδας Ξάνθης από την υφαλμύρωση και την απερήμωση, με την μεταφορά νερού για την αντικατάσταση των γεωτρήσεων, υλοποιείται.
Γιατί δεν θέλουν να σταθούν δίπλα μας, όπως οφείλουν, αλλά γίνονται στυλοβάτες εκείνων που επιδιώκουν την ανατροπή του, γεγονός που οδηγεί σε ανεπανόρθωτη ζημιά για τον τόπο;
Ως που φθάνει η κομματική εμπάθεια;
Ας τους κρίνουν οι πολίτες αυτού του τόπου. Εμείς ακολουθούμε πολιτικές ευθύνης και παραγωγής έργου».

Σχετικά Άρθρα