Γενική

Ζητούν την συμπαράσταση της πολιτείας

Σε οικογενειακό κλίμα έκοψαν την πίτα τους οι αθλητές και τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου «Οι Θράκες»

Σεμνά, λιτά, έτσι ακριβώς όπως ταιριάζει στο αθλητικό πνεύμα, τα παιδιά του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου (Βόλεϊ) «ΟΙ ΘΡΑΚΕΣ», ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λαμπριανίδης, οι προπονητές και οι γονείς των παιδιών συγκεντρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο του Μπαλτατζή, με αφορμή την κοπή της πίτας. Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις μεταξύ της διοίκησης, των γονέων και των παιδιών.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Λαμπριανίδης αναφερόμενος στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, μέλη του συλλόγου, έκανε αναφορά στις δυσκολίες που προβλημάτισαν το Δ.Σ. του συλλόγου σχεδόν όλο το 2008 και ευχήθηκε να μην συνεχιστούν και το 2009. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι: «Ο σύλλογος παρουσιάζει προβλήματα στις μετακινήσεις του και γενικότερα στα έξοδα λειτουργίας του».
Ο κ. Λαμπριανίδης αναφέρθηκε στους εκτός έδρας αγώνες και για κάθε μετακίνηση παιδιού το κόστος ανέρχεται στα 20 ευρώ το άτομο και το κόστος μετακίνησης με το λεωφορείο είναι πολύ μεγάλο, π.χ. Μετάβαση στην Ορεστιάδα κοστίζει 500 ευρώ. Αυτό αναγκάζει τα μέλη του Δ.Σ. και τους γυμναστές να κινούνται με ΙΧ προσπαθώντας να περιορίσουν τα έξοδα.
Στη συνέχεια, ζήτησε την συνεισφορά των γονιών για να αντεπεξέλθουν στα έξοδά τους, ζήτησε την παρουσία των γονέων τουλάχιστον στους εντός έδρας αγώνες για την ψυχολογική στήριξη των παιδιών. Τόνισε δε- γιατί προφανώς κάποιοι γονείς παραπονέθηκαν- ότι η μετακίνηση των παιδιών με τα ΙΧ γίνεται με ασφάλεια γιατί απλούστατα έχουν και αυτοί παιδιά. «Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια των παιδιών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος. Από τα μέλη του Δ.Σ. τελικά φάνηκε ότι το κόστος των μετακινήσεων είναι αυτό που τους έχει κουράσει και ζητούν την συνδρομή των γονιών, την βοήθεια από κάποιους που θέλουν να διαφημιστούν και φυσικά την βοήθεια της πολιτείας. Σε επικοινωνία που είχαν με τον Δήμο Ξάνθης δεν αρνήθηκε την βοήθεια και μένουν κάποια διαδικαστικά θέματα. Σίγουρα η βοήθεια του Δήμου θα είναι ένα καλό βήμα αλλά δεν λύνει το πρόβλημα.
Εξάλλου, ανέφερε ότι φέτος δεν βγήκαν τα ημερολόγια, γιατί δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα.
Έκκληση κάνουν στους επιφανείς συνδημότες μας για την στήριξη μέσω διαφημίσεων του Αθλητικού Συλλόγου οι «ΘΡΑΚΕΣ».
Ο προπονητής και μέλος του Δ.Σ. κ. Θέμης Αγγελακάκης, πήρε τον λόγο από τον πρόεδρο και είπε: «Αγαπάμε τα παιδιά όπως και τα δικά μας. Είμαστε μία μεγάλη οικογένεια και γι αυτό είμαστε εδώ για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να λύσουμε τα όποια προβλήματα. Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ λιτά, φτωχά και λίγο ταπεινά γιατί όλα αυτά τα χρόνια που θυμάμαι, το βόλεϊ προχωρούσε πάντα ταπεινά. Να φαντασθείτε ότι στην Αθλητική Κυριακή έχει να ακουστεί τρία χρόνια έστω και ένα σκορ από το βόλεϊ. Μόνο αν κάποια ομάδα φτάνει στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τότε το αναφέρουν».
Αναφορά έκανε σε ένα από τα παιδιά που το κάλεσαν για προπονήσεις με την Εθνική Ομάδα, τον Αργύρη, δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται μέσα στο σύλλογο: «Έχουμε τα προσόντα να βάλουμε και άλλους. Τα παιδιά σας δώστε τα χρόνο, σπρώξτε τα εσείς στις προπονήσεις, ελάτε και σεις να τα δείτε, σας χρειαζόμαστε. Παίρνουμε κουράγιο όταν βλέπουμε κερκίδα».
Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Φώτης Καραλίδης, επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Νομαρχίας Ξάνθης, που η κόρη του συμμετέχει στην ομάδα του Αθλητικού Συλλόγου ανέφερε: «Θέλω από την πλευρά την δική μου να ευχαριστήσουμε την ομάδα τους ανθρώπους, τους προπονητές αλλά πάνω απ όλα τους γονείς που αφιερώνουν χρόνο στα παιδιά και αντίστοιχα δίνουν τον χρόνο στα παιδιά να συμμετάσχουν σε αυτές τις δραστηριότητες της ομάδος. Πρέπει όμως την ομάδα αυτή να την ενισχύσουμε ποικιλότροπα. Πρώτον με ηθική συμπαράσταση και κατά δεύτερον με υλική. Από την μεριά την δική μου, θα ασκήσω πιέσεις για να υπάρξει μία συνδρομή και βοήθεια. Από την πλευρά της Νομαρχίας δεν προβλέπεται χρηματοδότηση αλλά θα δούμε από άλλους φορείς. Το ζήτημα είναι ότι η ομάδα ξεκίνησε με δειλά βήματα, τουλάχιστον αυτό το διάστημα που μπορώ να παρακολουθώ από την μεριά του δικού μου παιδιού που συμμετέχει και νομίζω ότι φέτος βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι αν όλοι βάλουμε ένα λιθαράκι και δώσουμε πρώτα απ όλα την ηθική συμπαράσταση του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι και γι αυτό θα πρέπει να έχουμε περισσότερα παιδιά στους αγώνες».
Καταλήγοντας ο κ. Καραλίδης είπε ότι πρέπει να συμπαρασταθούν στον σύλλογο και στους ανθρώπους που μοχθούν για τα παιδιά τους.
Ο κ. Κωνσταντινίδης, γονέας παιδιού που συμμετέχει στην ομάδα του βόλεϊ του συλλόγου ανέφερε ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά: «Κανένας δεν μας είπε να φέρουμε τα παιδιά μας στο σύλλογο με το ζόρι. Εφ όσον τα φέραμε όμως πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους αλλά και του συλλόγου. Αν αγαπάμε κάτι πρέπει να είμαστε κοντά εμείς».
Η Μαριάνα Καραλίδου, αρχηγός των κορασίδων επεσήμανε ότι είναι πέντε χρόνια στην ομάδα: «Πιστεύω πως έχουμε εξελιχθεί με τα χρόνια, θέλω να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω αν και γίνεται ερασιτεχνικά, θέλω να ακολουθήσω και επαγγελματικά. Είναι καλό τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό, γιατί γνωρίζουν καινούριες δραστηριότητες, καινούρια άτομα, νέες παρέες και μέσα από την ομάδα μαθαίνουμε να λειτουργούμε ομαδικά».
Ο Αρχηγός της ομάδας των παίδων κ. Αργύρης Πετρίδης σημείωσε: «Είμαι από την αρχή στην ομάδα τους «Θράκες» και μου αρέσει πάρα πολύ το βόλεϊ κυρίως επειδή δεν έχει επαφή με τον αντίπαλο και έτσι είναι λιγότεροι οι τραυματισμοί. Πιστεύω ότι το βόλεϊ είναι ένα δύσκολο άθλημα και ομαδικό. Θέλω να το ακολουθήσω και επαγγελματικά. Θα έλεγα στους φίλους μου να ακολουθήσουν τον αθλητισμό».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα