Γενική

Π. Σγουρίδης: «Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης»

Δίκαια και μετρημένα χαρακτηρίζει τα αιτήματα των αγροτών ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης με δήλωση του, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Αναλυτικά τονίζει ο κ. Σγουρίδης:
«Η σωρευμένη και δίκαιη αγανάκτηση των Ελλήνων αγροτών, όπως ήταν αναμενόμενο, εκδηλώθηκε με έναν πρωτοφανή σε μαζικότητα ξεσηκωμό τους, σε όλη της επικράτεια της χώρας. Η νεοφιλελεύθερη και αποσπασματική αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης, που με την εύνοιά της προς τα «Καρτέλ», οδήγησε σε απόγνωση την μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα της Ελληνικής υπαίθρου, ήταν η αιτία του ξεσηκωμού.
Η ανεξέλεγκτη λειτουργία της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων από τους μεσάζοντες, με τα ελεγκτικά όργανα του κράτους «ωσεί παρόντα» στην συντελούμενη ληστεία του εισοδήματος του Έλληνα αγρότη, χρειαζόταν απάντηση.
Είναι αδιανόητο τα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα να μη έχουν αξία στα χέρια του αγρότη και αμέσως μετά να υπεραξιολογούνται και να διατίθενται στην αγορά σε πολλαπλάσια τιμή, από τα κυκλώματα εμπορίας. Αυτό πρέπει και μπορεί να σταματήσει, με αυστηρούς ελέγχους στην κατεύθυνση πάταξης της αισχροκέρδειας.
Όπως πάντα, έτσι και τώρα, δεν μπορώ παρά να είμαι και πάλι στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπατριωτών μου, που τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει πολύ μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους. Ο αγώνας τους είναι αγώνας επιβίωσης. Τα αιτήματά τους δίκαια και μετρημένα».

Σχετικά Άρθρα