Γενική

Πολιτισμός και γεύσεις

Οι δημοσιογράφοι Θοδωρής. Μπακάλης, Tηλέμαχος. Αρναούτογλου, Μαρία Κώστογλου και Σαμή Καραμπουγιούκογλου, αναζήτησαν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθεσαν συμπολίτες μας και θα τις δώσουν σήμερα Τετάρτη 28 και ώρα 20.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης. Είναι ερωτήσεις σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται οι υπεύθυνοι των φορέων (συλλόγων, οργανώσεων, επιχειρήσεων, κά) τον πολιτισμό στην πόλη μας. Ποιο είναι το bagged και τι προγραμματίζουν για το δύσκολο 2009. Ακόμη το ρόλο των ΜΜΕ στην πόλη μας, θέματα υποδομών, πολιτιστικών δράσεων (περισσότερα από 7.000.000 ευρώ έχουν δοθεί στην Ξάνθη για υποδομές και δράσεις πολιτισμού), κ.ά. Θα ανακοινωθούν οι απαντήσεις, από τις συνεντεύξεις που έγιναν και συνοδεία κρασιού, θα ακολουθήσει συζήτηση…
Γλυκές εκδηλώσεις στη ΦΕΞ από το ζαχαροπλαστείο «το Κάτι Άλλο» Σοκολάτα και ρόδια
Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου και από τις 17.00 στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης οι φίλοι της ΦΕΞ μαζί με τους κ.κ. Γεώργιο Τολμίδη- Στέλιο Αρσενίου, ιδιοκτήτες του ζαχαροπλαστείου «Κάτι Άλλο», θα παρασκευάσουνε μία γιγαντιαία σοκολάτα με περιεχόμενο ρόδια.
Έως 5 Φεβρουαρίου Εικαστικός περίπατος στην παλιά πόλη της Ξάνθης
Χαρακτική Λεωνίδας Γιαννακόπουλος
Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1983 και σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται σήμερα. Ως φοιτητής παρακολούθησε το εργαστήρι ζωγραφικής της Ρένας Παπασπύρου και χαρακτικής με τους καθ. Αρφαρά και Γουρζή. Φιλοτέχνησε αφίσες για συγκροτήματα και ασχολήθηκε εκτενώς με τη ζωγραφική σκηνικών αλλά και με το θέατρο. Εργάστηκε σαν βοηθός του εικαστικού Ν. Αλεξίου για την Μπιενάλε του 2007 (Βενετία) και για την τελετή έναρξης των Ο.Α. της Αθήνας.
Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και το εξωτερικό.
Στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, στο πολυχώρο του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου, στο café Restaurant Κοκόρι.

Σχετικά Άρθρα