Γενική

Κοντά στους αγρότες ο Δήμος Τοπείρου

Δημοτικό Συμβούλιο: Στον Δήμο Τοπείρου θα πληρώνουν οι ετεροδημότες που παντρεύονται, δωρεάν οι ντόπιοι

Με 21 θέματα εντός ημερησίας διάταξης συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου, σε πλήρη σύνθεση, την Δευτέρα 26/1/09 μέσα σε ήρεμο και πολιτικά πολιτισμένο κλίμα. Στο Σώμα συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα και η εκλογή μελών των Νομικών Προσώπων του Δήμου.
Στο θέμα της τροποποίησης του Προϋπολογισμού, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Παυλακάκης τον χαρακτήρισε πρόχειρο και βιαστικό. Ο Δήμαρχος κ. Χατζηευαγγέλου απάντησε ότι επειδή ο προϋπολογισμός καταρτίζεται για ένα έτος, ο νομοθέτης προβλέπει και τροποποιήσεις ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται.
Στις αποφάσεις που ελήφθησαν είναι και οι παρακάτω:
Αποφασίστηκε ομόφωνα η στήριξη συνδημότη τους με 1000 ευρώ.
Επιχορηγήθηκε το Δημοτικό Σχολείο Ερασμίου και Ηλιόπετρας με το ποσό των 6000 ευρώ για συντήρηση και εκτέλεση έργων.
Επιχορηγήθηκαν οι αθλητικοί πολιτιστικοί σύλλογοι των Μαγγάνων, Αβάτου, Ερασμίου και Γαλάνης με το ποσό των 600 ευρώ για τις δραστηριότητές τους.
Ενδιαφέρον παρουσίασε το θέμα που συζητήθηκε για την επιβολή Ειδικού Τέλους για την τέλεση Πολιτικών Γάμων.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, στον δήμο Τοπείρου πολύ συμπολίτες μας από όμορους Δήμους και Νομούς, τελούν τον πολιτικό τους γάμο στο Δημαρχείο το τελευταίο χρονικό διάστημα και είναι επιβεβλημένο από την νομοθεσία να μπει ένα ανταποδοτικό τέλος στην διαδικασία. Προτάθηκε από την Δημοτική αρχή οι ετεροδημότες να πληρώνουν το ποσόν των 50 ευρώ και οι Δημότες να μην πληρώνουν, κάτι που «πέρασε» ομόφωνα.
Κατά τα άλλα μετά και την συζήτηση των υπόλοιπων διαδικαστικών θεμάτων κόπηκε η πίτα και εκδόθηκε το ψήφισμα στήριξης των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Σχετικά Άρθρα