Γενική

Άξιζε κάτι καλύτερο η Σκόντα Ξάνθη

Στην ισοπαλία έμεινε ο Θρασύβουλος εντός έδρας με την Ξάνθη (1- 1), που βάσει της εικόνας του αγώνα, το αποτέλεσμα τον αδικεί. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν για ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Τραϊκοβιτς και λίγο έλειψε να πάρουν και τη νίκη στο τέλος, όμως έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Γκσπούρνινγκ.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Μαρτορέλ στο 12, που με κεφαλιά ψαράκι από πλεονεκτική θέση και έπειτα από σέντρα του Μπαριέντος, έβαλε μπροστά την ομάδα της Φυλής. Λίγο έλειψε μάλιστα στο 15 να κάνει το 2- 0 ο ίδιος παίκτης, σε μία φάση που ήταν και η… τελευταία στο πρώτο μέρος για τους γηπεδούχους. Η Ξάνθη απέκτησε τα ηνία και κατάφερε στο 26 να ισοφαρίσει με τον δραστήριο Παππά, που από αριστερά τροφοδότησε τον Πόι, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από την μικρή περιοχή να ισοφαρίσει. Η ομάδα της Ξάνθης συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει το δεύτερο τέρμα, αλλά στο 31 ο Αγκάλι έχασε μοναδική ευκαιρία.
Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα, με τον διαιτητή Σταθόπουλο να αποβάλει για σκληρό μαρκάρισμα τον Τραϊκοβιτς. Οι γηπεδούχοι θεώρησαν υπερβολική την αποβολή και με τη λήξη του ημιχρόνου άρχισαν να βρίζουν εν χορώ τον διαιτητή και να του πετούν αντικείμενα! Το κακό όμως είχε γίνει για τον Θρασύβουλο που έμεινε για ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.
Στην επανάληψη η ομάδα της Φυλής μπήκε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, περιμένοντας την ευκαιρία να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση.
Αυτό όμως δεν έγινε, καθώς και οι παίκτες της Ξάνθης ήταν προσεκτικοί, αλλά δεν κατάφεραν μέχρι το 72 να απειλήσουν την εστία του Πεσάνια. Σ εκείνο το λεπτό ο Παππάς μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε σε σώμα αμυντικού και πέρασε δίπλα από την εστία του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Η Ξάνθη δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα του Θρασύβουλου που δημιούργησε δύο καλές φάσεις σε αντεπιθέσεις, αλλά στη τελική προσπάθεια τα σουτ κατέληξαν άουτ με τελευταία φάση αυτή του Νάιτ, όπου ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
5: Ο Βεντούρα στη προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα, την βρίσκει με το χέρι, αλλά ο Σταθόπουλος λέει «παίζεται».
12 ΓΚΟΛ: Ο Μπαριέντος κάνει τη σέντρα σε φάουλ που κέρδισε ο Θρασύβουλος, η μπάλα περνάει μέσα στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά ψαράκι ο Μαρτορέλ ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους.
15: Νέα φάση για τον Θρασύβουλο με τον Μαρτορέλ να αστοχεί από κοντά.
26 ΓΚΟΛ: Η Ξάνθη ισοφαρίζει με τον Παππά να κόβει από αριστερά τη μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή και τον Πόι να «εκτελεί» από κοντά τον Πεσάνια για να γίνει το 1- 1.
31: Ο Αγκάλι από θέση για γκολ σουτάρει άστοχα χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 1- 2
44 ΑΠΟΒΟΛΗ: Ο διαιτητής Σταθόπουλος αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Τραϊκοβιτς
55: Ο Μπαριέντος εκτελεί το κόρνερ με πολύ φάλτσο και ο Γκσπούρνινγκ αποκρούει δύσκολα με τα πόδια
70: Ο Αγκάλι επιχειρεί ένα μακρινό σουτ χωρίς όμως να έχει τύχη
73: Ο Παππάς κάνει τη κούρσα και σουτάρει από τα δεξιά, όμως με προβολή ο Μαρτορέλ στέλνει τη μπάλα κόρνερ
79: Ο Σουάνης κόβει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Κιντάνα κάνει το σουτ, αλλά ο Πεσάνια αποκρούει
86: Ο Μπαριέντος δοκιμάζει ένα σουτ έξω από την περιοχή και αριστερά, αλλά η μπάλα καταλήγει λίγα μέτρα έξω από την εστία του Γκσπούρνινγκ
90: Φάση διαρκείας για την Ξάνθη, αλλά η τελική κεφαλιά του Αγκάλι καταλήγει στα χέρια του Πεσάνια
90+2: Ο Νάιτ από τα δεξιά κάνει το σουτ, αλλά με εντυπωσιακή επέμβαση, ο Γκσπούρνινγκ βρίσκει τη μπάλα με τα δάχτυλα και καταλήγει κόρνερ
ΣΚΟΡΕΡ: 12 Μαρτορέλ- 26 Πόι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 44 Τράικοβιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 61 Χλωρός, 87 Ροκάστλ- 73 Παπαδημητρίου
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Πεσάνια, Βεντούρα (30 Ουέλιγκτον), Σωτήρχος, Μαρτορέλ, Ροκάστλ, Λιαπάκης, Μίχος, Κόζλεϊ (55 Αμπράμοβιτς), Μπαριέντος, Χλωρός (72 Νάιτ), Τράικοβιτς
ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Τζιωρτζόπουλος, Ζουέλα, Βάλλας, Κωστούλας, Ταιντέρ (54 Σουάνης), Γκρζέλακ (54 Ντοριβάλ), Πόι (72 Κιντάνα), Παππάς. Αγκάλι.

Σχετικά Άρθρα