Γενική

Βόμβα στα εργασιακά θεμέλια του Δήμου Βιστονίδας;

Στον αέρα 16 εργαζόμενοι Δημοτικών Επιχειρήσεων των οποίων τα προγράμματα λήγουν σε λίγους μήνες- Δεν πήρε ξεκάθαρη θέση ο Δήμαρχος Ν. Ζλάτκος

Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μετά την λήξη των προγραμμάτων στο Δήμο Βιστονίδας συζήτησε ο πρόεδρος των Εργαζομένων στους ΟΤΑ κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος με τον Δήμαρχο Βιστονίδας κ. Νίκο Ζλάτκο, παρουσία των 16 εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Δήμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Νίκος Ζλάτκος προσανατολίζεται να απολύσει τους εργαζομένους από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, προσωπικό το οποίο εργάζεται απάνω από πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Ζλάτκο αδυνατεί να φορτωθεί το οικονομικό κόστος, κάτι που όπως είναι φυσικό βρίσκει αντίθετο των πρόεδρο των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Ξάνθης κ. Γαλανόπουλο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Τσολακίδη, κατά το παρελθόν πρότεινε στον Δήμαρχο κ. Ζλάτκο να κάνει ότι έκαναν όλοι οι Δήμοι, δηλαδή την απορρόφηση τους από τον Δήμο και να αφήσει ένα μικρό αριθμό στις ενοποιημένες επιχειρήσεις, αν πάλι τις κλείσει, να απορροφήσει όλο το προσωπικό στον Δήμο αφού το οργανόγραμμά του το προβλέπει.
Μετά τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης θα κατεβάσει τον κόσμο στο δρόμο.
Ο Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Δημήτριος Γαλανόπουλος δήλωσε. «Θα είμαι από τους πρώτους που θα κάνω κατάληψη στο Δημαρχείο της Βιστωνιδας αν κάνει κάτι τέτοιο ο Δήμαρχος».
H Xanthi news συνομίλησε με τον πρώην Δήμαρχο του Δήμου Βιστωνίδος Βασίλη Τσολακίδη ο οποίος δεν θέλησε να χαρακτηρίσει την θέση του Δημάρχου κ. Ζλάτκου: «Θεωρήσαμε ότι αυτό το θέμα είναι τελειωμένο και μείναμε με την αίσθηση ότι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις και να κλείσουν το προσωπικό θα μεταφερθεί στην δύναμη του Δήμου, εφ όσον προβλέπεται. Δεσμεύθηκαν ότι αυτό το θέμα θα το κλείσουν, δεν το καταλαβαίνω. Παίζουν με την αγωνία των παιδιών και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην μειωμένη απόδοση στον Δήμο».
Σύμφωνα με τον κ. Τσολακίδη θα κατέβει όλος ο σκεπτόμενος κόσμος της Γενισέας στο δρόμο με ότι αυτό συνεπάγεται. Στην συνέχεια ο πρώην Δήμαρχος Βιστονίδας δήλωσε: «Σε τυχόν οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, από προσφυγή στην δικαιοσύνη των εργαζομένων, που σίγουρα θα δικαιωθούν, όταν την επόμενη τετραετία αναλάβουμε τον Δήμο θα κινήσουμε την διαδικασία να επιβαρυνθεί η προσωπική του περιουσία».
Η XanthiNews προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον Δήμαρχο Βιστονίδας όμως στάθηκε αδύνατον.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα