Γενική

Τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ επέπληξαν τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη για τις εμπρηστικές δηλώσεις του όμως ο ίδιος σιωπά

Η σιωπή του προς απάντηση μας;

Προβληματισμένο είναι το ΠΑΣΟΚ με την εμπρηστική συμπεριφορά του βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο οποίος δήλωσε ότι η μειονότητα της Θράκης είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Τουρκικού Έθνους.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για αυτή την προκλητικότατη συμπεριφορά του Βουλευτή ο οποίος με όχημα το κόμμα του ΠΑΣΟΚ μεταφέρει την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας στην Θράκη.
Έντονος είναι ο προβληματισμός και σύμφωνα με πληροφορίες επιδοκιμάστηκε έντονα και από τα τοπικά στελέχη αλλά και από τα Κεντρικά στελέχη.
Αν μέχρι σήμερα ο Τσετίν δεν ανασκευάσει τις δηλώσεις του- σύμφωνα με πληροφορίες από τα Κεντρικά του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα-, θα υποστεί κυρώσεις με επικρατέστερη την διαγραφή από μέλος και να πάρει την θέση του ο επόμενος σε σειρά ψήφων βουλευτής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κεντρικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος κ. Γ. Παπανδρέου είναι ενήμερος της όλης κατάστασης λεπτομερώς και αυτός είναι ίσως ο λόγος που ακόμη η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε επίσημα θέση, περιμένοντας προφανώς να κρατήσει κοινή γραμμή με τα κεντρικά.
Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ν. Ξάνθης, η Νομαρχιακή Επιτροπή άφησε τις τελικές αποφάσεις στην Αθήνα παρ όλο που είναι εγγεγραμμένος ο Τσετίν στην Νομαρχιακή ως μέλος και έχει κάθε δικαίωμα να τον διαγράψει, κάτι πού όπως ακούγεται θα αποφασίσει η Αθήνα.
Σίγουρα το θέμα ανεξαρτητοποίησης του δεν «παίζει» γιατί «αρνί έξω από το μαντρί το τρώει ο λύκος» και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι φίλοι του και ο ίδιος.
Σύμφωνα με τελικές πληροφορίες το κόμμα κάλεσε τον βουλευτή και συγκεκριμένα συνομίλησε ο κ. Ρέππας μαζί του. Του έκανε σαφές ότι «αυτές οι συμπεριφορές βλάπτουν ανεπανόρθωτα το Κόμμα και δεν βοηθούν τα Εθνικά ζητήματα της πατρίδας». Του ζήτησε να ανακαλέσει τις δηλώσεις του και να είναι πιο προσεκτικός καθώς δηλώσεις τέτοιου τύπου βλάπτουν την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών στην Θράκης και δυναμιτίζουν τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Τονίστηκε ιδιαίτερα από τον κ. Ρέππα προς τον βουλευτή ότι την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων θα πρέπει όλοι μας να την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.
Σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του βουλευτή, ο κ. Τσετίν Μάντατζη, έχει στενές σχέσεις με το προξενείο της Κομοτηνή .
Στενός του συνεργάτης αναφέρει: «Δεν γνωρίζει όμως ο βουλευτής ότι το Προξενείο θα τον «αδειάσει» μόλις κάνει την δουλειά του».
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Χώρας μας παρακολουθούν προσεκτικά και νηφάλια τις κινήσεις του κ. Τσετίν Μάντατζη.
Είναι γνωστή η τακτική των υπηρεσιών του Υπουργείου εξωτερικών, και προφανώς κάτι παραπάνω ξέρουν για να κρατούν ακόμη το χαμηλό προφίλ.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Σγουρίδης κρατάει και αυτός χαμηλούς τόνους στο θέμα. Και περιορίστηκε να πει μόνο ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Θράκη.

Σχετικά Άρθρα