Γενική

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών επί 17 χρόνια πρωτοπόρα

Η ΕΒΖ έκοψε την πίτα της με την παρουσία αρχών, φορέων και εργαζομένων

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών έκοψε την πατροπαράδοτη πίτα, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στο εστιατόριο «Το Κτήμα», παρουσία των εργαζομένων, του Αντινομάρχη Δημητρίου Γαλανόπουλου, του Αντιδημάρχου Ξάνθης Γιώργου Παπασταματίου και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Πασχάλη Λύρατζη.
Ο Διευθυντής της ΕΛΒΙΖ κ. Κατσάνης Γιώργος, απευθυνόμενος στους παρόντες αναφέρθηκε στο έθιμο που τηρεί κάθε χρόνο η ΕΛΒΙΖ και στην πετυχημένη πορεία της 17 χρονης πορείας της Επιχείρησης. Ενώ, εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια η θετική πορεία του εργοστασίου. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την προσφορά και την συνεργασία τους και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και κερδοφορία για την επιχείρηση.
Τον λόγο πήρε ο Αντινομάρχης κ. Γαλανόπουλος ο οποίος είναι επί σειρά ετών συνδικαλιστής. Ο κ. Γαλανόπουλος αναφέρθηκε στην δύσκολη χρονική περίοδο, που έχει σαν γνώρισμα την ανεργία και τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια από όλους για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, πέρα από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων: «Τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει πολλά εργοστάσια και ιδιωτικά και συνεταιριστικά με συνέπεια να έχουμε αύξηση της ανεργίας και στον τόπο μας».
Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπασταματίου, αφού ευχήθηκε στους εργαζόμενους και το Δ.Σ. υγεία, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση που βρισκόταν ανάμεσα στους εργαζομένους της ΕΛΒΙΖ. Και μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη.
Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής και μέλος του Δ.Σ. κ. Πασχάλης Λύρατζης, ευχήθηκε και αυτός με την σειρά του, καλή χρονιά. Χαρακτήρισε υπεράνθρωπες τις προσπάθειες που κατέβαλαν τον τελευταίο καιρό οι εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο Ξάνθης για την παραγωγή των ζωοτροφών, λόγω πυρκαγιάς στο Κεντρικό εργοστάσιο του Πλατέως Ημαθίας, που είχε σαν αποτέλεσμα όλο το βάρος της παραγωγής να πέσει στο εργοστάσιο της Ξάνθης και στις πλάτες των εργαζομένων της. Χαρακτηριστικά είπε: « Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο του Πλατέως, στάθηκε η αφορμή όλος ο όγκος της δουλειάς να έρθει στο δικό μας εργοστάσιο της Ξάνθης, με συνέπεια επί τρεις μήνες να δουλεύετε διπλοβάρδιες για να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες της παραγωγής. Ελπίζω ότι αυτή η υπερπροσπάθεια θα αναγνωρισθεί από τους διοικούντες στο Πλατύ Ημαθίας. Εύχομαι υγεία και δύναμη».

Α.Π.

Σχετικά Άρθρα