slider Κι όμως είναι η Ξάνθη Τελευταία Νέα

20 πολύ παλιές σπάνιες φωτογραφίες της Ξάνθης

Επιμέλεια Μαίρη Δαληκριάδου

20 πολύ παλιές σπάνιες φωτογραφίες της Ξάνθης από την σελίδα του fecebook: Παλιές φωτογραφίες της Ξάνθης του Τάσου Τεφρωνίδη:

Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Ξάνθης Αντωνίου Κλαουδάτου 1954 
Το προσωπικο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ξάνθης ςτις 4 Σεπτεμβριου 1953. Από αριστερά : Δημητρόπουλος , Πετρόπουλος Ιωάννης , Κουρτέσης Στέργιος , Λυμπέρης Παναγιώτης , Σοφρωνάς Χρήστος , Γεννηματάς (διοικητής ) , Αυγερινός Βασίλειος , Σπηλιωτόπουλος Νικόλαος (αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος) , Βασιλειάδης Δημήτριος , Τζάνης Αριστείδης , Στέργιου Δημήτριος , Κρίνος Βασίλειος , Μπερεδήμας Μιχαήλ.
Μετά την δοξολογία στην μητρόπολη για την απελευθέρωση της Ξάνθης την 4η Οκτωβρίου το 1965 οι αρχές της πόλης κατευθύνονται στο χώρο που θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση
φωτογραφία του Hikmet Cemiloglu
Ημέρα του Πάσχα στο στρατόπεδο Αποστολίδη .Εθιμοτυπική επίσκεψη του τότε Μουφτή Ξάνθης Χιλμή αριστερά και του γιου του Αγά στα δεξιά του διοικητή , ο πρώτος από αριστερά ο μετέπειτα βουλευτής Φαϊκογλου.
Φωτογραφία του Xan Tak
“ΞΑΝΘΗ. Φορτηγός αμαξοστοιχία καταληφθείσα υπό Ξανθίων εκπατριζομένων
Φωτογραγάι του ΕHlias Serafeimidis
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ 1965
Φωτογραφία του Παναγιώτη Φιλιππίδη
Επίσκεψη Ελευθέριου Βενιζέλου στην Ξάνθη – 6/5/1930
Δημήτρης Α. Μαυρίδης
Το παλιό Δημαρχείο σε τελετή τον Μάιο του 1920. Στη θέση του κτίστηκε τη δεκαετία του 1930 το κτήριο της Εθνικής Τράπεζας.
Tasos Tefronidis: Απο την προεκλογική συγκέντρωση του Γεωργιου Παπανδρέου στην Ξάνθη το 1964
Kostas Karagiourlis: Ο Παπανδρέου μίλησε από το μπαλκόνι του τότε καφενείου “Κεντρικόν” του Χαϊδά, σημερινό καφέ ζαχαροπλαστείο “Fresh” που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Προλόγισε ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία). Ήμουνα παρών σε αυτή την προεκλογική ομιλία ακριβώς κάτω από το μπαλκόνι, δεκατετράχρονος τότε μαθητής της Β΄Γυμνασίου. Ο κόσμος είχε τέτοιο παλμό και ενθουσιασμό που κόντεψε να με συνθλίψει. Ήταν μια μεγαλειώδης συγκέντρωση πρωτόγνωρη για την Ξάνθη και τις πολιτικές συνθήκες της εποχής εκείνης. Ο κόσμος δίψαγε για ελευθερία και δημοκρατία μετά τα δύσκολα και μαύρα χρόνια της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής Ελλάδας.
Θεμελίωση του Γυμνασίου Αρρένων το 1958
Μειονοτικό δημοτικό σχολείο στην Ξάνθη, δεκαετία 1950.
(Πηγή ΑΣΚΙ)
Αρχείο Νικολ.Θεοδωρίδη.
Πλατεία Ξάνθης 1968
Σπάνια φώτο ..η πλατεία της Ξάνθης!!
Ο παλιός ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ξάνθης
Άποψη της Ξάνθης από την Ανατολή το 1901. Μουσείο Σόφιας.

Σχετικά Άρθρα