Ατζέντα Τελευταία Νέα

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

spanidis-04012013

Την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 είναι τα γενέθλια του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί από την Διεθνή Οργάνωση Βιβλίου για τη Νεότητα σαν Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Στόχος και σκοπός είναι η ημέρα αυτή να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Οι Εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ με την ευκαιρία αυτή προτείνουν το βιβλίο: Το κουκένιο και το αλατένιο σπίτι της Δήμητρας Συνοδινού. «Το κουκένιο και το αλατένιο σπίτι, είναι ένα παραμυθένιο ταξίδι στο χρόνο, στην παιδική αθωότητα, στα ζωγραφισμένα μας όνειρα. Ιστορίες που ξετυλίγονται μέσα σε έναν κόσμο μαγικό. Ιστορίες που σε όλες διακρίνεται ένας βαθύτερος τόνος που κεντρίζει την σκέψη και το βλέμμα μικρών και μεγάλων αναγνωστών.

Ιστορίες γραμμένες με λέξεις και συναισθήματα για τα σιωπηλά μονοπάτια του δάσους. Ιστορίες αγάπης που μας χαρίζουν σοφία. Ένα μαγευτικό αφήγημα των παιδικών μας χρόνων, που ανοίγει διάπλατα την πόρτα της ψυχής στον δρόμο της επιστροφής στο χθες.

Βιβλίο γραμμένο για να βοηθά και να ενισχύει την προσπάθεια του παιδιού για διάβασμα. Βιβλίο που διεγείρει τις αισθήσεις του παιδιού και το παροτρύνει να ανακαλύψει την φύση».

 

Με Εκτίμηση

Μιχάλης Σπανίδης

Σχετικά Άρθρα