Γενική

ΠΩΣ ΝΤΥΝΕΤΑΙ Ο ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΞΑΝΘΙΩΤΙΣΣΑ;

Η Ξάνθη έχει κοινό, που ενδιαφέρεται για το ντύσιμο

Το ντύσιμο ως γνωστόν είναι άμεσα συνδεδεμένο με το πώς αισθανόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας καθημερινά. Ένα καλό και προσεγμένο ντύσιμο μπορεί ακόμα και να μας φτιάξει το κέφι και να ανεβάσει την αυτοπεποίθησή μας.
Άρα σε κάθε περίπτωση είτε επιλεχθεί κάζουαλ, είτε επίσημο, το ντύσιμο θα πρέπει να είναι αψεγάδιαστο ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω.
Οι Ξανθιώτες θεωρούνται ότι προσέχουν το ντύσιμό τους και κυκλοφορούν πάντα ντυμένοι με γούστο, αλλά και κατάλληλα για την εκάστοτε περίσταση. Λέγεται ότι, ξέρουν να διαχωρίζουν τις περιστάσεις και αναλόγως την εμφάνιση, που θέλουν να πραγματοποιήσουν, ντύνονται με το ανάλογο ντύσιμο.
Υπάρχουν Ξανθιώτες καταναλωτές, οι οποίοι ξοδεύουν αρκετά χρήματα για το ντύσιμό τους και γενικότερα για την εμφάνισή τους. Κάποιοι δαπανούν έως 200 ευρώ το μήνα, για αγορές είτε σε ρούχα, είτε σε παπούτσια και μάλιστα από κανονικά καταστήματα και όχι από παζάρια ή κινέζικα μαγαζιά.
Σημαντικό στοιχείο της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, αποτελεί ο τρόπος που ντύνεται. Πιστεύεται ότι στηριζόμενοι στην ενδυμασία, μπορούμε να κατανοήσουμε σε μεγάλο βαθμό, πάρα πολλά στοιχεία από την προσωπικότητα και το χαρακτήρα των άλλων.
Από τα ρούχα κάποιου, συνήθως φαίνεται το επάγγελμα που ασκεί αλλά και η ιεραρχία στην οποία είναι τοποθετημένος στα πλαίσια της εργασίας του. Ο παπάς για παράδειγμα, διαρκώς φορεί το ράσο του, ενώ και ένας στρατιωτικός ή αστυνομικός, περνά μεγάλο μέρος μέσα στη στολή του, έχοντας στους ώμους του και τα διακριτικά του βαθμού του.
Η ιατρική μπλούζα του γιατρού, προδίδει παράλληλα με το επάγγελμα και το ανώτερο μορφωτικό επίπεδο αυτού που τη φορεί. Η εργατική φόρμα εκείνου που κάνει χειρονακτική εργασία, δεν παραπέμπει όμως σε ανάλογου επιπέδου μόρφωση.

Σχετικά Άρθρα