slider Τελευταία Νέα

17 Νοέμβρη: Μια «αλλιώτικη» επέτειο ..του πολυτεχνείου | Φοιτήτρια ήταν και πέρασε…από Ξάνθη

Από την Ιστοσελίδα : Αλλιώτικες Πρότάσεις

Φοιτήτρια ήταν και πέρασε…από Ξάνθη (για τους φοιτητές μας, εν όψει επετείου Πολυτεχνείου)

Θυμάσαι όταν βγήκαν τα αποτελέσματα ;  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έγραφε….Ξάνθη !  Έψαχνες τον χάρτη να βεβαιωθείς. Ρωτούσες για να μάθεις :

Είναι καλά ;

Πόση ώρα από Θεσ/νίκη ;

Θυμάσαι όταν έφτασες ;  Φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο. Έτσι γνωρίστηκες με την «πόλη με τα χίλια χρώματα». Ούτε το κατάλαβες πως πέρασαν τα χρόνια. Γλέντια, παρέες και ξενύχτια. Φιλιά, έρωτες και ταξίδια. Ξάνθη είσαι !

Στο «Baiser» πήγες για τα πρώτα ποτά στο καλωσόρισες. Στα τραπεζάκια της «Τυφλόμυγας» γνώρισες την παλιά πόλη. Στο «Φίλιστρο» έμαθες τάβλι και στον «Άσωτο» συστήθηκες με τον Λάκη. Το βράδυ έδινες παραγγελίες στα «Φιλαράκια» για να αποφύγεις την ουρά αναμονής στην εστία. Στα προκάτ χόρεψες τα καλύτερα πάρτι και στο «Κυβερνείο» κέρασες την παρέα για το 8αρι στο α’ εξάμηνο. Έμαθες να μασκαρεύεσαι στις Απόκριες και να τραγουδάς στα αρχοντικά των καπνεμπόρων στις γιορτές παλιάς Ξάνθης. Τώρα πια δεν σε παραξενεύει η απογευματινή φωνή του Ιμάμη και κοιτάς ψηλά όταν χτυπά η καμπάνα στην πλατεία Μητροπόλεως. Επιφυλακτικά τους έβλεπες όλους στην αρχή. Νόμισες ότι θα γελάσουν με σένα. Ότι φταίνε αυτοί. Που σε έφεραν μακριά από το σπίτι σου.

Απορούσες που σε λένε καλημέρα. Είχες συνηθίσει στην απρόσωπη Αθήνα. Και δεν έμεινες εκεί. Προχώρησες…! Μεγάλωσες κι η Ξάνθη μεγάλωσε μαζί σου. Κι όταν ήρθε η ώρα της ορκωμοσίας….βούρκωσες από συγκίνηση. Όχι τόσο για τα φοιτητικά χρόνια που τέλειωσαν . Αλλά για την Ξάνθη που άφηνες πίσω σου. Γιατί για σένα δεν ήταν η ίδια που γνώρισες όταν ήρθες.

Τώρα πια η Ξάνθη είχε μέσα της ότι αγάπησες. Φίλους, μαγαζιά, ανθρώπους και μέρη. Στιγμές και σχέσεις ανεπανάληπτες. Ήρθες παιδί και φεύγεις επιστήμονας. Μια ζωή. Η δική σου ζωή. Το ξέρεις ότι θα ψάχνεις λόγο να ξαναγυρίζεις. Δεν θα φύγεις ποτέ πραγματικά από εδώ.

Διεύθυνση: πολυτεχνειο Ξάνθης
GPS: 41.142199831528, 24.890492999395

 

Σχετικά Άρθρα