slider Ιστορικά Τελευταία Νέα

13 ΜΑΡΤΙΟΥ 1941. ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Ο ΕΦΕΔΡΟΣ ΥΠΙΑΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

 Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε το 1907 στην Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης, από εύπορους γονείς και μεγάλωσε σε άριστο οικογενειακό περιβάλλον.

Μετά την Μικρασιατική καταστροφή, η οικογένειά του αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει την πατρική γη και την περιουσία της και μαζί με άλλες οικογένειες προσφύγων εγκαταστάθηκε στην Ξάνθη.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Αλεξανδρούπολη και το 1926 εισήλθε στο πανεπιστήμιο Αθηνών, ως φοιτητής της Ιατρικής Σχολής, από όπου και απεφοίτησε το 1932 με την ειδικότητα του Ιατρού Παθολόγου.

Στην μαθητική του ζωή υπήρξε αθλητικός τύπος και διακρίθηκε ιδιαίτερα με την φανέλα του Συλλόγου “ΟΡΦΕΑΣ” της Ξάνθης παίρνοντας πρώτες Πανελλήνιες νίκες στα αγωνίσματα του ” άλματος εις ύψος” και των “εκατόν δέκα (110) μέτρων μετ’ εμποδίων”.

Διετέλεσε Έφορος και αργότερα Πρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Την 28η Οκτωβρίου 1940, με την κήρυξη του πολέμου κατά της Πατρίδας μας από την τότε φασιστική Ιταλία, ο Κων/νος Τριανταφυλλίδης επιστρατεύθηκε και πολύ σύντομα βρέθηκε στο μέτωπο της Αλβανίας προϊστάμενος Υγειονομικής Μονάδας Εκστρατείας, παρόλο που μπορούσε να αποφύγει τη στράτευσή του λόγω ασθένειας του. Αυτός όμως προτίμησε το δύσκολο δρόμο της προσφοράς των υπηρεσιών του προς την Πατρίδα στις δύσκολες στιγμές του πολέμου. Εκεί επέδειξε πλούσια ενεργητική δράση, μέχρι την 13η Μαρτίου 1941, που εχθρική ιταλική οβίδα, εκεί στα ένδοξα χώματα της περιοχής ΤΡΙΑ ΑΥΓΑ ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ, τον πέρασε στην αιωνιότητα. Την ημέρα αυτή ο Υπίατρος Κων/νος Τριανταφυλλίδης προσέφερε τη ζωή του θυσία για τη δόξα και το μεγαλείο της Πατρίδας μας.

Αυτός ήταν πολύ σύντομα ο συμπατριώτης μας Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης (ο σύζυγος της κυρίας Βασιλικής Τριανταφυλλίδου που έφυγε από τον κόσμο πριν μερικά χρόνια και προσέφερε πολλά στην Ξάνθη), ένας από τους πολλούς ήρωες που έπεσε “Υπέρ Πατρίδος”. Η προτομή του βρίσκεται στο πάρκο της οδού Ηρώων στην πόλη μας.

 

Αντιστράτηγος ε.α

Νικόλαος Φωτιάδης

Επίτιμος Υποδιοικητής Δ’ ΣΣ

Σχετικά Άρθρα