slider Πολιτισμός Τελευταία Νέα

13ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δράσεων, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης  σε  συνεργασία με το τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου  οργανώνει στην Ξάνθη από τις 12 έως και 21 Απριλίου 2019 το 13o Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής.

«Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Ξάνθη με μια ποιοτική προοπτική στον πολιτισμό συμπλήρωσε τα δεκατρία χρόνια παρουσίας του στην Ξάνθη.

Εκφράζει το χώρο της σοβαρής μουσικής και πραγματοποιείτε σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, των τοπικών ωδείων και μουσικών σχολείων. Έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συναυλίες με διάφορα σχήματα, σόλο και μουσικής δωματίου, συναυλίες φοιτητών, συναυλίες με συμφωνική ορχήστρα και εμφανίσεις καλλιτεχνών από το εξωτερικό, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες (μουσικά σεμινάρια) για τους μαθητές.

Και το φετινό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ανάγκη επικοινωνίας του φεστιβάλ με τους νέους. Έτσι εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, ντοκιμαντέρ, σεμινάρια και ρεσιτάλ στα σχολεία. Αλλά και ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού και συναυλίες ολοκληρώνουν το πρόγραμμα».

Λάμπης Βασιλειάδης,

καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ  

 

το πρόγραμμα του φεστιβάλ 

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικών (γνωριμία με μεγάλους συνθέτες & μικρές συναυλίες – περίπου 1000 μαθητές παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα)
  • Συναυλίες ( το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 συναυλίες που αναδεικνύουν χώρους και δίνουν τη δυνατότητα στους μουσικόφιλους να παρακολουθήσουν τις συναυλίες) 
  • Συναυλίες για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων (Το φεστιβάλ στοχεύει στο νεανικό κοινό και κάθε χρόνο κάνει 2 με 3 συναυλίες στα αμφιθέατρα των σχολείων)
  • Δράσεις στο μουσείο ( εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θεματική τη μουσική.  «Μουσική στο μουσείο?», είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στο μουσείο και δίνει τη δυνατότητα και στου μαθητές των νηπιαγωγείων να συμμετέχουν στο φεστιβάλ.)
  • Διαλέξεις – προβολές και Ραδιοφωνικά αφιερώματα ολοκληρώνουν το 13ο εορταστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα των συναυλιών

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στη ΓΕΝΙΣΕΑ  και ώρα 20.30

«Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών» 

Συναυλία «πιάνο και φλάουτο» Με τους Δημήτρη και Νικολό Δημόπουλο                    

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 

Συναυλία «Συναυλία για φωνή και πιάνο».  Με την Μαρίνα Θεοδωροπούλου και την Εβίτα Μανιατοπούλου

Σάββατο 13  Απριλίου 2019  

Ρεσιτάλ πιάνου. Με τον  Λάμπη Βασιλειάδη.                     

Κυριακή 14 Απριλίου 2019 

Συναυλία «Σπουδαστών Ιονίου Πανεπιστημίου» Με τους Εύα Πανάγου, Αποστόλης Κωνσταντάκης, Γιάννης Αραμπατζόγλου και Σωτήρης Καιμακάμης.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λάμπης Βασιλειάδης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Γιάννης Στεφανίδης

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Φ.Ε.Ξ /ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΗ ΈΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ

 

Σχετικά Άρθρα