Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ότι καλύτερο για τον τουρισμό της Ξάνθης. Παυλίδης- Αμοιρίδης έφεραν 42 Ρουμάνους του Τουρισμού στην πόλη μας (pics & video)

perifereia roymanoi perifereia roymanoi (1) perifereia roymanoi (2) perifereia roymanoi (3) perifereia roymanoi (4)

Στην Ξάνθη βρέθηκαν χθες (αλλά και σήμερα όλη μέρα) 26 Ρουμάνοι Τουριστικοί Πράκτορες και 16 Δημοσιογράφοι από τη βαλκανική χώρα μετά από πρωτοβουλία που πήρε η Περιφέρεια ΑΜΘ στο πλαίσιο πενθήμερης επίσκεψης των Ρουμάνων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η αποστολή, έχει ως στόχο το άνοιγμα της ΠΑΜΘ στη ρουμανική τουριστική αγορά και για τον λόγο αυτό οι Ρουμάνοι βρέθηκαν στην περιοχή μας με στόχο τη γνωριμία με την περιοχή και την τόνωση του τουριστικού ρεύματος από την χώρα τους.

Σε ότι αφορά στην Ξάνθη, η αποστολή θα επικεντρωθεί σήμερα Παρασκευή στην Παλιά Πόλη και τον ποταμό Νέστο ενώ χθες το βράδυ οι επισκέπτες ζήτησαν και είχαν ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουν τη νυχτερινή Ξάνθη.

Στη χθεσινοβραδινή δεξίωση που παρατέθηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργο Παυλίδη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μπούτος, επιχειρηματίες του τουρισμού από την περιοχή και αρκετοί δημοσιογράφοι της Ξάνθης. Μάλιστα κάποια στιγμή ήρθε στην αίθουσα και ο Ρουμάνος Προπονητής της Skoda κ. Ρασβάν Λουτσέσκου, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συμπατριώτες του αλλά και τους Ξανθιώτες που ήταν παρόντες.

Δηλώσεις Παυλίδη- Αμοιρίδη

Μιλώντας στους Δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης ανέφερε ότι η πρόταση για την υποδοχή αυτής της αποστολής έγινε στην προηγούμενη Τουριστική Έκθεση του Βουκουρεστίου, με πρωτοβουλία του, και έγινε δεκτή με ικανοποίηση. Όμως ανέφερε, οι Ρουμάνοι είναι μια αγορά ιδιαίτερα πρόσφορη για τον τουρισμό της περιοχής καθώς πρόκειται για ανθρώπους πολύ κοντά, από κάθε άποψη, στους Έλληνες, που μπορούν να αποτελέσουν μεγάλο κομμάτι του τουρισμού των 4 εποχών, που είναι ο στόχος της Περιφέρειας.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Αμοιρίδης σημείωσε ότι γίνονται συστηματικές προσπάθειες για την ενίσχυση του ρεύματος από τη Ρουμανία και το «άνοιγμα» στη συγκεκριμένη αγορά. Όπως ανέφερε, η αποστολή γυρίζει σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας σε ένα ιδιαίτερα πυκνό πρόγραμμα. ενώ μετέφερε την άποψη ότι οι εντυπώσεις τους είναι ιδιαίτερα θετικές, μέχρι στιγμής.

Σχετικά Άρθρα