slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Όταν η εμπειρία του Π. Ταρενίδη “μετράει”

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση που αντιμετώπισε η πόλη προχθές με την πεταμένη φιάλη αμμωνίας η οποία εντοπίσθηκε κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές στην έξοδο προς Πετεινό είχε και κάποιες πρακτικές δυσκολίες για τους Πυροσβέστες, εκτός από την επικινδυνότητα. Εκεί λοιπόν μέτρησε η εμπειρία του «παλιού». Ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ξάνθης Παναγιώτης Ταρενίδης που έχει χρόνια στο ίδιο πόστο και έχει αντιμετωπίσει πολλές καταστάσεις, έδωσε τη λύση.

Ενώ στην αρχή η πυροσβεστική έφερε ένα βαρέλι πλαστικό για να το γεμίσει με νερό και να τοποθετήσουν μέσα την φιάλη αμμωνίας και να την μεταφέρουν κοντά στα πυροσβεστικά για να την αδρανοποιήσουν ο Παναγιώτης Ταρενίδης που ήταν από την αρχή στο σημείο του συμβάντος ως πιο έμπειρος, τους είπε να περιμένουν κάλεσε την υπηρεσία καθαριότητας η οποία έφερε στο σημείο έναν μεγαλύτερο πλαστικό κάδο σκουπιδιών απ’ αυτούς τους μπλε της ανακύκλωσης.

Ο κάδος αυτός είχε και ροδάκια και φυσικά ήταν μεγαλύτερος σε όγκο άρα έτσι μπόρεσαν οι πυροσβέστες να διαχειριστούν πολύ εύκολα και να μεταφέρουν την αμμωνία κοντά στον πυροσβεστικό όχημα χωρίς κόπο και με μεγαλύτερη ασφάλεια. (Η εμπειρία μετράει σε τέτοιες περιπτώσεις όπως και να το κάνουμε!).

Σχετικά Άρθρα