slider Αθλητικά Τελευταία Νέα

Όλη η συνέντευξη του Χρήστου Πανόπουλου (+ βίντεο)

Το μεσημέρι του Σαββάτου (7/3) στην συνεδριακή αίθουσα του Le Chalet, o μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Χρήστος Πανόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ξεκινώντας με την παρακάτω τοποθέτηση:

«Καλησπέρα σας, σας ευχαριστώ που είστε σήμερα εδώ. Τα τελευταία 45 χρόνια ανελλιπώς κάθε χρόνο, τουλάχιστον τρεις μήνες τους περνάω στον Έβρο. Σήμερα δίνουμε έναν εξαντλητικό αγώνα που όσο περνούν οι μέρες θα είναι πιο δύσκολος. Ας ελπίσουμε να τελειώσει νωρίς. Είναι κοντά τους όσο περισσότερο μπορούν ο Στρατός, η Αστυνομία, είναι ψαράδες, κυνηγοί, κτηνοτρόφοι, αγρότες, νέα παιδιά. Σκοπός μου δεν είναι να προκαλέσω κανέναν και γι’ αυτό δεν θα αναφερθώ σε ονόματα. Υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι εκεί στον Έβρο που περιπολούν τον “ιδρώτα” τους και δεν προστατεύουν τις βίλες τους. Όλοι αυτοί στους οποίους αναφέρεται/ονται ζουν με σύνταξη 250 ευρώ, με μεροκάματο.

Επειδή δεν αντέχω θα το πω τώρα. Ο Αποστολάκης, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης και ΓΕΕΘΑ είχε έρθει στο Δέλτα του Έβρου, δεν είχε έλθει απλά να φωτογραφηθεί στο Δέλτα, αλλά μπήκε μέσα, μέσα στην όχθη. Κι επειδή πιστεύω στον Αποστολάκη από αυτά που έχω δει σαν άνθρωπο, ας πάνε να τον ρωτήσουν όλοι αυτοί που διασπείρουν άλλα νέα, εάν η κατάσταση είναι έτσι στον Έβρο, αν υπάρχουν βίλες ή είναι διαφορετικά. Και θα πάρουν μία αντρίκια και αποστομωτική απάντηση.

Και κάτι άλλο, οι περισσότεροι από αυτούς που κάνουν περιπολίες στον Έβρο ακούν άδικα πράγματα. Ούτε δικηγόρος τους είμαι, ούτε τίποτα. Είμαι ένας από αυτούς! Ένας από τους 10.000.000 Έλληνες που αγαπώ την χώρα μου! Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί τους. Είναι και «Συριζαίοι» και «δεξιοί» και «αριστεροί». Αυτή τη στιγμή είναι όλοι αυτοί μαζί! Εμείς θα είμαστε απ’ έξω; Οι Αθηναίοι ή οι Θεσσαλονικείς κτλ!

Δεν επιτρέπεται εμείς, οι Έλληνες, να προμοτάρουμε και να κατασκευάζουμε… fake news για τους Έλληνες! Αυτά ήθελα να πω για τον τόπο μας που αγαπάμε.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα μπροστά σε όλο αυτό. Απολύτως τίποτα. Αλλά παρ΄ όλα αυτά πάμε να αντιμετωπίσουμε την ποδοσφαιρική πραγματικότητα, όπως εγώ τη βλέπω.

Έχω προσπαθήσει να τη δω όπως 9-10 εκ. Έλληνες. Πριν πάμε σ’ αυτό γιατί πρέπει να ξέρετε ποιος είμαι και τι μου ανήκει, στην ΠΑΕ της οποίας τις μετοχές της έχει η εταιρία Insports όπως ξέρετε και για χρόνια ολόκληρα τις μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθη τις είχε η ΒΙΑΜΑΡ. Η ΒΙΑΜΑΡ με ακρίβεια χιλιοστών στα ποσοστά, ανήκει στους Συγγελίδης – Πανόπουλος. Κάποια στιγμή αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες να δημιουργήσουν την Insports για να πάρουν την ΠΑΕ στην εταιρία αυτή. Χωρίς καμία άλλη παρεμβολή κανενός άλλους ούτε για 0.00001%. Πανόπουλος – Συγγελλίδης σε Πανόπουλο – Συγγελίδη.

Παράλληλα, ο Πανόπουλος με τον Συγγελίδη είχαν μία εταιρία την Vialand η οποία έχει το ξενοδοχείο και το αθλητικό κέντρο που βρισκόμαστε σήμερα.

Ας δείξουμε τι ανήκει στην ΠΑΕ Ξάνθη λοιπόν, γιατί κάποιοι έδειχναν πλάνα που δεν ίσχυαν (στη συνέχεια προβλήθηκαν φωτογραφίες από το γήπεδο, όλους τους χώρους του γηπέδου, το προπονητήριο και οι βοηθητικοί χώροι που βρίσκονται στο χώρο μετά το γήπεδο, εκεί όπου προπονείται η ομάδα). Και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και η Ακαδημία της «ανήκουν» στην ΠΑΕ.)

Είχα πει πριν καιρό, “στον βούρκο, όταν πλακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια”. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα την πλήρωνε το βατράχι τόσο βαριά! Και η συμβουλή μου είναι όταν το βατράχι βλέπει βουβάλια να μαλώνουν, να παίρνει ταξί και να φεύγει!

Υπάρχει μία ΕΕΑ της οποίας τα μέλη τα ορίζει ο εκάστοτε υπουργός αθλητισμού. Στην δική μας περίπτωση τα γνωρίζετε. Αλλά δεν παραμένει να είναι η ΕΕΑ. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σέβομαι όλες τις «αποφάσεις» και τα εισαγωγικά είναι για την γνωμοδότησή της, γιατί γνωμοδότηση είναι.

Εμείς ειδοποιήσαμε την ΕΠΟ εγγράφως, δεν ειδοποιήσαμε ούτε τηλεφωνικά την ΕΕΑ, θα σας πω εγώ επίσης, ότι η γραμματέας συνέχιζε να γράφει BIAMAΡ που έκανε επί χρόνια αντί για Insports. So what? Και που είναι το πρόβλημα;

Αλλά επειδή υπάρχει ο Νόμος, θα τον πληρώσουμε +150.000 στην ΕΠΟ. Η ΕΕΑ δεν είναι δικαστική αρχή όπως είπε ο πρωθυπουργός της χώρας μας έκαμε μία γνωμοδότηση η οποία είναι σεβαστή παρ’ ότι διαφωνούμε και δεν κάνουμε κάποιο σχόλιο.

Κάθε πολίτης της πατρίδας μας όμως, έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση για να πείσει το δικαστήριο ότι το προηγούμενο δικαστήριο λάθος αποφάνθηκε. Στη SL το δικαστήριο έβγαλε τις ποινές -12 για την Ξάνθη και ρητά ανέφερε, ότι δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης.  Δεν έχω να πω τίποτα κατά του οποιουδήποτε δικαστή. Η Ξάνθη είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στο Δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ έχοντας την ελπίδα να ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης κι όχι με την οποιαδήποτε ποινή βαθμών. Μέχρι στιγμής μας «χτυπάνε» με μία γνωμοδότηση!

Θέλω να μιλήσω απλά ελληνικά, πιο απλά δεν γίνεται!

Υπόθεση εικασίας: Ας υποθέσουμε ότι κατηγορούμαι σαν έμπορος τσιγάρων 10000 τόνων τσιγάρου, 10000 τόνων πετρελαίου, σαν διακινητής 10000 τόνων κοκαΐνης. Αν πάω σε δικαστήριο θα με καταδικάσουν. Έχω το δικαίωμα να πάω σε ένα νέο δικαστήριο και να πείσω με τα επιχειρήματά μου ότι κάνουν λάθος. Κι εν συνεχεία σε ένα τρίτο δικαστήριο. Δεν θέλω να μου αφαιρέσουν το δικαίωμα να δικαστώ. Θέλουμε να δικαστούμε. Οι αυστηρότητες ποινές να επιβληθούν στην Ξάνθη, αλλά η Ξάνθη πρέπει να δικαστεί! Να δικαστεί κανονικά. Κι αν βρεθεί ένοχη να πληρώσει το πιο βαρύ τίμημα για παραδειγματισμό!

Δεν θέλουμε χάρη από καθένα. Τα 30 χρόνια της παρουσίας μας στο ποδόσφαιρο έχουν δείξει τι πρεσβεύουμε. Αν είμαστε ένοχοι πρέπει να το πληρώσουμε παραδειγματικά. Αλλά να είμαστε ένοχοι.

Υπόθεση εικασίας: Ας αποδεχθούμε ότι έχουμε πολυιδιοκτησία με τον Σαββίδη. Ποιος είναι ο τρόπος να αποδείξω ότι δεν είμαι σε πολυιδιοκτησία. Πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι «ελέφαντας». Ας υποθέσουμε ότι πουλάω την Ξάνθη σε έναν από εσάς. Εσείς θα είστε συνιδιοκτήτης με τον Σαββίδη; Δύσκολη η απάντηση… Θα πρέπει μήπως να πάω στον Σαββίδη να ζητήσω ένα… πιστοποιητικό ότι δεν είμαστε… ερωμένες. Δηλαδή, στα γεράματα να αποκτήσουμε και «νταβατζή» τώρα, εκεί μας οδηγούν!

Υπόθεση εικασίας: Έστω ότι η Ξάνθη έχει ΚΑΙ και την ομάδα ΚΑΙ τη ΒΙΑΜΑΡ. Κι έχω Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη απέναντι, αφήνω τον Αλαφούζο που έχει πιο low profil. Και τους λέω διαλέξτε τι θέλετε. Έχω δύο εταιρίες. Πουλάω την μία, μετά αν αποκτήσουμε σχέση με δανεικούς θα έχουμε… σχέση;

Ζητάμε από την Ελληνική πολιτεία και το ελληνικό κράτος να μας προστατεύσει απ’ αυτό που πάμε να ζήσουμε.

Να μας δικάσει, να μας δικάσει!

Να μην επιτρέψει να μας εκτελέσουν πριν καν έχουμε δικαστή! Έχουμε γνωμοδοτηθεί!

Επίσης, δεν θέλω να ακούσω την λέξη αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Η ΕΕΑ είναι κρατικός μηχανισμός, είναι έξω από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Έρχεται το όποιο ελληνικό κράτος, στο οποίο ανήκει η ΕΕΑ, γνωμοδοτεί και εν συνεχεία πάμε στο αυτοδιοίκητο, που τι κάνει, δεν μπαίνει στην ουσία του θέματος. Εφαρμόζει τις ποινές, δηλαδή ότι του είπε ο κρατικός μηχανισμός, και πάμε στην έφεση που θα κάνουμε εκεί όπου πραγματικά θέλουμε να μας δικάσουν και να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης.

Φαντάζομαι ότι κανένας δεν θέλει το ελληνικό κράτος μέσω των διαδικασιών του, που είναι η ΕΕΑ, να μας εκτελέσει χωρίς να έχουμε δικαστεί, πηγαίνοντας στο… αυτοδιοίκητο να μας επιβάλλει τις ποινές, χωρίς να έχει μπει στην ουσία.

Τελειώνοντας, κάνω μία έκκληση στον πρωθυπουργό της Ελλάδας .Του ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη με τα χιλιάδες προβλήματα που έχει στο σημερινό περιβάλλον και να σκεφτεί και να πει για ένα λεπτό μόνο, «Η Ξάνθη να υποβιβαστεί και να υποβιβαστεί από τον χάρτη περνώντας όμως από το αθλητικό δικαστήριο».

Δεν με ενδιαφέρει να με τιμωρήσουν με -1 βαθμό. Ακόμη και ο ένας βαθμός είναι ρετσινιά for life. Στη ζωή υπάρχει και αξιοπρέπεια! Αν όμως είμαι ένοχος να το πληρώσω!

Σχετικά Άρθρα