Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ωραίοι οι δάσκαλοι δεν ασχολούνται με τις απολύσεις εκπαιδευτικών στην Ξάνθη αλλά με το τι κάνει η Χρυσή Αυγή στο Πέραμα

Την παρακάτω ανακοίνωση έβαλαν για το Πέραμα οι δάσκαλοι της Ξάνθης και καλά έκαναν αλλά θα περίμενα να είχαν την ίδια αντίδραση ή να διαμαρτύρονται έντονα ή να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και για την απόλυση του δικού τους δασκάλου στο μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης….!!!! Τελείωσαν οι κόλλες Α4;

Η ανακοίνωση:

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΞΑΝΘΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣXOΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή  Γιάννη Λαγό, εισέβαλε στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, και επιτέθηκε εναντίον εκπαιδευτικών και γονέων. Κατά την εισβολή γρονθοκοπήθηκαν δάσκαλοι και γονείς. Την ώρα της επίθεσης μέσα στο σχολείο βρίσκονταν μαθητές που παρακολουθούσαν το ολοήμερο σχολείο, ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί συνεδρίαζαν για να οργανώσουν την υποδοχή των προσφυγόπουλων.

Αφορμή του νέου αυτού ρατσιστικού παραληρήματος που εκτυλίχθηκε υπό τα «άγρυπνα βλέμματα» της αστυνομίας,   ήταν η ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) για την υποδοχή μαθητών από το στρατόπεδο του Σχιστού.

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια από διάφορους πολιτικούς παράγοντες να ξεπλυθούν ακόμα και εν μέσω του συνεχιζόμενου εφετείου τα αναρίθμητα εγκλήματα των Χρυσαυγιτών και να ξαναέρθουν οι δράστες στο προσκήνιο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Οι φασιστικές απειλές όμως δεν μας τρομάζουν. Δεν θα αφήσουμε χώρο στα κηρύγματα του μίσους και της ξενοφοβίας να απλωθούν σε καμία γειτονιά και να την καταλάβουν.

Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.

Ως Σύλλογος, καταδικάζουμε πάντοτε κάθε ενέργεια που στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα στην εκπαίδευση ΟΛΩΝ των παιδιών. Με τις δράσεις μας υποστηρίζουμε έμπρακτα το δικαίωμα των θυμάτων πολέμων, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολιτικών διώξεων να αναζητήσουν άσυλο σε άλλες χώρες και να συνεχίσουν εκεί τη ζωή τους με ασφάλεια. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την πλήρη ένταξη των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο Σχολείο, με ευθύνη του υπουργείου παιδείας και τη δημιουργία όλων των απαραίτητων τάξεων υποδοχής και των αναγκαίων υποστηρικτικών δομών για την εκπαίδευσή τους. Υποστηρίζουμε και αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων και στα πρωινά προγράμματα των Σχολικών Μονάδων, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.

Στα σχολεία μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο.

Καλούμε όλες και όλους να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές και να αντισταθούν ενάντια σε κάθε είδους ρατσιστικές απειλές. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς  να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα, όπως και κάθε μαθητή, καθεμιά μαθήτρια, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, όπως η ελεύθερη, αλληλέγγυα και αξιοπρεπής εκπαίδευση ορίζει. Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες,

απομονώνουμε τους φασίστες.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ TIΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Για το Δ.Σ

Σχετικά Άρθρα