Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου κατά της σφαγής του Παλαιστινιακού Λαού

dhmotiko symboylio

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης αποφάσισε ομόφωνα (!!!) στη συνεδρίασή του στις 28 Ιουλίου μετά από εισήγηση του αιρετού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης να καταδικάσει έντονα τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις των ισραηλινών αρχών στη Λωρίδα της Γάζας και τα άλλα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Για την διαμόρφωση του τελικού κειμένου επί του σχεδίου ψηφίσματος ορίστηκε τετραμελής επιτροπή συμβούλων. Επειδή από την ημέρα εκείνη στο κατατεθέν ψήφισμα επήλθε μόνο μία αλλαγή, συγκεκριμένα οι εκατοντάδες νεκροί έχουν γίνει χιλιάδες, στην πλειοψηφία τους παιδιά, ο Γιώργος Κολλάρος δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ μας στέλνει εκ νέου το κατατεθέν σχέδιο ψηφίσματος με μόνη αλλαγή την προαναφερθείσα.

Σχέδιο Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κατά της σφαγής του Παλαιστινιακού Λαού

Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία του λαού της Παλαιστίνης Καταδικάζουμε έντονα τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις των ισραηλινών αρχών στη Λωρίδα της Γάζας και τα άλλα Παλαιστινιακά Εδάφη, με συνέπεια το θάνατο χιλιάδων αμάχων, μεταξύ των οποίων και πολλών παιδιών.

Καταγγέλλουμε τη χερσαία επίθεση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και την κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης του ισραηλινού κράτους, το οποίο στηρίζεται πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, με σκοπό την επιβολή των μονοπωλιακών συμφερόντων στην περιοχή.

Εκφράζουμε τη σταθερή αλληλεγγύη μας στους Παλαιστινίους, καταδεικνύουμε την υποκρισία όσων εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα, και τη συνενοχή όσων κυβερνήσεων και κομμάτων τής Ευρωπαϊκής Ένωσης παζαρεύουν “γεωστρατηγικά οφέλη” με το αίμα των λαών, και αναβαθμίζουν πολύπλευρα τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

Απαιτούμε άμεσα:

Να καταδικαστεί το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές και οι χερσαίες επιχειρήσεις ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής.

Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.

Να γκρεμιστεί το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού, και να αρθεί κάθε μορφής αποκλεισμός των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν όλοι οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.

Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

(σ.σ. αυτό είναι το σχέδιο… η επιτροπή δεν είδαμε να συνεδριάζει και να παίρνει αποφάσεις…).

Σχετικά Άρθρα