Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Χωρίς προβλήματα ο Τσιτιρίδης στα Άβδηρα. Ανέλαβε και την επιχείρηση ύδρευσης ο ίδιος (φώτο)

dhmotiko simboylio τοπειρου 15-9-14 (7)

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων, με τη νέα του σύνθεση μετά την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής. Η συνεδρίαση είχε ως αντικείμενο την εκλογή των Προέδρων και των Διοικητικών Συμβουλίων για τα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιτροπές του Δήμου, καθώς επίσης και τις εκλογές αντιπροσώπων για διάφορα άλλα νομικά πρόσωπα, εταιρίες και συνδέσμους.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης θα διατηρήσει ο ίδιος την Προεδρεία της ΔΕΥΑ Αβδήρων, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα καθώς, όπως σημείωσε στη συνεδρίαση, επιθυμεί να εφαρμόσει ο ίδιος την προεκλογική του δέσμευση για μείωση κατά 20% των χρεώσεων για το νερό στο Δήμο Αβδήρων!!! Δύσκολη εξαγγελία και περιμένουμε να δούμε πως θα μπορέσει να εφαρμοστεί.

Στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ συνεχίστηκε η παράδοση (Τσολακίδη) που διατηρεί αναλογία 3-2 μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. (αντί του προβλεπόμενου 4-1) Μετά από συμφωνία των Γ. Τσιτιρίδη και Β. Τσολακίδη το δεύτερο μέλος από την αντιπολίτευση, θα προέρχεται από την ελάσσονα αντιπολίτευση και τη θέση κατέλαβε μετά από πρόταση Τσιτιρίδη ο Νίκος Καλιαμπάκας της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Η παράταξη Τσολακίδη όρισε μέλος τον τέως Πρόεδρο Γ. Σίσκο. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μικρότερης παράταξης Κ. Αντωνιάδης, εξέφρασε την άποψη ότι η ΔΕΥΑΑ πρέπει να κλείσει!!! (Άποψη πάντως που είναι σχετικά παρατραβηγμένη).

Κατά τα άλλα στη συνεδρίαση ορίστηκαν:

Πρόεδρος στο Κέντρο Υποστήριξης και Κοινωνικής Φροντίδας Βρεφικής, Παιδικής και Τρίτης Ηλικίας (Παιδικοί Σταθμοί και ΚΑΠΗ) αναλαμβάνει ο Νίκος Μαυρίδης.

Πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Γουλινάκης.

Πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναλαμβάνει ο Κώστας Κασέρης.

Πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων αναλαμβάνει ο Δημήτρης Γουλινάκης.

Πρόεδρος στη δημοτική επιτροπή Παιδείας αναλαμβάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος , ο οποίος θα είναι επίσης εκπρόσωπος του Δήμου στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων (μαζί με τον Σ. Γεωργακάκη), όπως επίσης και στην Αναπτυξιακή Ξάνθης.

Δεν ορίστηκαν εκπρόσωποι για τις δύο δημοτικές επιχειρήσεις, κοινωφελή και εκμετάλλευσης δημοτικής περιουσίας, που οδηγούνται σε εκκαθάριση.

dhmotiko simboylio τοπειρου 15-9-14 (8) dhmotiko simboylio τοπειρου 15-9-14 (6) dhmotiko simboylio τοπειρου 15-9-14 (2) dhmotiko simboylio τοπειρου 15-9-14 (3) dhmotiko simboylio τοπειρου 15-9-14 (4) dhmotiko simboylio τοπειρου 15-9-14 (5) dhmotiko simboylio τοπειρου 15-9-14 (1) dhmotiko simboylio τοπειρου 15-9-14 dhmotiko simboylio τοπειρου 15-9-14 (10)

Σχετικά Άρθρα