slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Χτυπάει 3 έδρες στην Ξάνθης η ΝΔ… Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Οκτώ μονάδες μπροστά η ΝΔ πανελλαδικά, τα σενάρια για τις έδρες

Προβάδισμα οκτώ μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ πριν τις βουλευτικές εκλογές την Κυριακή.

Η ΝΔ λαμβάνει το 36% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 28%, βελτιώνοντας όμως την επίδοσή του κατά μία μονάδα και συνεπώς μειώνοντας ισόποσα την διαφορά.

Στην τρίτη θέση έχει πλέον παγιωθεί το Κίνημα Αλλαγής, αποσπώντας σταθερά το 7%. Τέταρτο κατατάσσεται το Κομμουνιστικό Κόμμα με 5% καταφέρνοντας εκ νέου να υπερφαλαγγίσει την Χρυσή Αυγή, η οποία μένει στάσιμη στο 4%.

Στο όριο της εισόδου στην Βουλή βρίσκονται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς αμφότερα βρίσκονται στο 3%, έχοντας απολέσει μισή μονάδα συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα.

Σταθερά στο 7,5% υπολογίζονται οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι αναμένεται να επηρεάσουν τόσο την συμμετοχή των ψηφοφόρων όσο και την προοπτική αυτοδυναμίας της ΝΔ. Σημειώνεται πως στις ευρωεκλογές ένας στους δέκα αποφάσισε τι θα ψηφίσει την τελευταία ημέρα και άλλοι τόσοι καταστάλαξαν την τελευταία εβδομάδα.

Από τους συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση το 89% δήλωσε πως είναι πολύ πιθανό ή τουλάχιστον αρκετά πιθανό να προσέλθει στα εκλογικά κέντρα. Η βούληση για συμμετοχή ήταν καθαρά άνω του 90% ανάμεσα στους υποστηρικτές και των δύο μεγάλων κομμάτων.

Με τα σημερινά δεδομένα πάντως η Pulse εκτιμά πως η Πειραιώς θα εξασφαλίσει καθαρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή και στα δύο σενάρια που πραγματεύεται.

Στο πρώτο σενάριο, όπου τόσο η Ελληνική Λύση όσο και το ΜέΡΑ25 εισέρχονται σε επτακομματικό κοινοβούλιο, η Νέα Δημοκρατία εκτιμάται πως θα συγκεντρώσει 155 έδρες. Στο δεύτερο σενάριο, όπου η Βουλή είναι εξακομματική, η ΝΔ διευρύνει την πλειοψηφία της σε 159 βουλευτές.

σ.ε. Τοπικά στην Ξάνθη φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία θα πιάσει ποσοστό πάνω από 40% και τα σενάρια για 3 έδρες είναι πολύ κοντά. Όλα θα εξαρτηθούν από το μειονοτικό τμήμα των ψηφοφόρων και κατά πόσο θα μετακινηθεί προς την ΝΔ (Τουρκές) ή θα παραμείνει στον Σύριζα (Ζεϊμπεκ) ώστε να κάνει την διαφορά. Εκ των χριστιανών υποψηφίων αυτός που σημείωσε μεγάλη άνοδο την τελευταία εβδομάδα (μετά και την προσχώρηση στο πλευρό του δεκάδων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας από όλους τους Δήμους) αλλά και έχει εντυπωσιάσει με τις παρουσίες του όπου βρεθεί για να μιλήσει με τον κόσμο είναι ο Δημήτρης Σαλτούρος.

https://xanthinews.gr/%cf%87%cf%84%cf%85%cf%80%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ac-%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%b1%ce%bb%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bc/

Σχετικά Άρθρα